Γαστρονομία / Διασκέδαση

28/6/18 10:47

τελ. ενημ.: 6/7/18 15:42

Το οικολογικό αποτύπωμα του «Pura Vida»

Το δρόμο για την βιώσιμη ανάπτυξη και την αειφoρία στα μπαρ ανοίγει το γνωστό bar με σειρά πρωτοβουλιών του που διαφέρουν από τις τετριμμένες.

Σταδιακή …  έξωση στο πλαστικό και στο χαρτί, οι καταναλώσεις των οποίων για ένα σύγχρονο bar είναι μεγάλες, επιχειρεί να κάνει το Pura Vida, στέλνοντας στους  θαμώνες του το δικό του σήμα μικρής συμβολής στην αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος.

Τα καλαμάκια από σιτάρι, οι κατάλογοι από άμυλο πατάτας, ποτήρια πολλαπλών χρήσεων, υφασμάτινα σουβέρ  και η λεμονάδα σπιτική σε μια απόπειρα το Pura Vida να ενισχύσει τις οικολογικές μας ευαισθησίες. 

 «Προσπαθούμε σταδιακά να χρησιμοποιούμε εναλλακτικούς τρόπους σερβιρίσματος, μειώνοντας την αλόγιστη χρήση πλαστικού και χαρτιού. Ειδικά στα μαγαζιά αυτής της κατηγορίας όπως είναι το Pura Vida, η χρήση τέτοιων υλικών είναι τεράστια. Είναι κρίμα να πετάμε 300 καλαμάκια την ημέρα, για παράδειγμα, από τη στιγμή που μπορούμε στη θέση τους να βάλουμε ένα υλικό, που στον ίδιο αριθμό θα δημιουργεί μέχρι και μηδενικό πρόβλημα», εξηγεί η Πόπη Καριστινού.

Οι αντικαταστάσεις

 Τη θέση των χάρτινων σουβέρ έχουν πάρει υφασμάτινα, τα οποία μπορούν να πλένονται, ενώ  το πλαστικό καλαμάκι έχει αντικατασταθεί από 100% σταρένιο καλαμάκι. Εδώ πρέπει να σταθούμε, καθώς είναι ένα υλικό εντελώς καινούργιο και πρωτοπόρο. Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε τα καλαμάκια που δημιουργούνται από επίσης ανακυκλώσιμα υλικά, αυτά του πεπιεσμένου χαρτιού. Το Pura Vida επέλεξε να προωθήσει τα καλαμάκια από σιτάρι και από bamboo. Τα δεύτερα είναι πιο χοντρά και έχουν  τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης, μιας και πλένονται. Κυρίως χρησιμοποιούνται σε ποτά, που, εκτός των άλλων, προσφέρουν μία ομορφότερη εικόνα.   Στο κατάστημα μπορείς  ακόμη να προμηθευτείς  ποτηράκια πολλαπλών χρήσεων για τον καφέ πακέτο ενώ  και οι τελευταίοι κατάλογοι  του είναι φτιαγμένοι από άμυλο πατάτας.

Η σπιτική λεμονάδα

Η Χίος είναι γνωστή σαν Μυροβόλος. Ο Κάμπος και τα εσπεριδοειδή του είναι αιτία που το νησί μας αποκαλείται έτσι. Όταν, ειδικά, εμείς οι Χιώτες έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε στους πελάτες μας 100% αυθεντικό και φρέσκα ροφήματα, πορτοκαλάδες, λεμονάδες, μανταρινάδες από φυσικά προϊόντα γιατί να μην το κάνουμε;

«Αντικαθιστούμε σιγά- σιγά προϊόντα της φύσης και πόρους που έχουμε σε αφθονία στο νησί , φτιάχνοντας ελκυστικές συσκευασίες για να γίνουν ανταγωνιστικά και να τραβήξουν το ενδιαφέρον των πελατών . Η σπιτική μας λεμονάδα γίνεται παραδοσιακά με χιώτικα λεμόνια και εμφιαλώνεται στο κατάστημα», καταλήγει η Πόπη Καριστινού με προτροπή της όλα τα καταστήματα, αργά ή γρήγορα, να εισαχθούν σε αυτή την νοοτροπία.

 

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση