Γαστρονομία & Διασκέδαση

16/10/17 9:28

τελ. ενημ.: 16/10/17 11:46

Σαρδέλες γεμιστές από τη Βάσω Κριτάκη

Υλικά

1 κιλό σαρδέλες φρέσκες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

4-5 καρότα

1 κρεμμύδι

Λίγη κάπαρη

Λίγο μαϊντανό

3 τομάτες φρέσκες

Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση

 

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τη σαρδέλα στα δυο και αφαιρούμε τη ραχοκοκαλιά της. Την τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τα καρότα (σε τρίφτη) και τη τομάτα (σε αυλάκια). Γεμίζουμε το ένα μέρος της ανοιχτής σαρδέλας με το παραπάνω μίγμα και την κλείνουμε με το υπόλοιπο. Το ίδιο κάνουμε για όλες τις σαρδέλες.

Από πάνω ρίχνουμε ένα μέρος από το προηγούμενο μίγμα που έχουμε κρατήσει και γαρνίρουμε με φέτες τομάτας. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Στο τέλος βάζουμε το φαγητό για 2 λεπτά στο γκριλ. 

  • Η Βάσω Κριτάκη είναι ερευνήτρια της παραδοσιακής γαστρονομίας, αρθρογράφος και συγγραφέας πολλών βιβλίων, όπως «Ουσίες και οινοπνεύματα», «Χαράζοντας το μύθο της μαστίχας» (συλλογική έκδοση), «Η επίδραση της Χίου στην κουζίνα της καθ΄ ημάς ανατολής», μαζί με τον Θωμά Καραμουσλή κ.α.. Την έχουν χαρακτηρίσει ως τον …«Μαμαλάκη» της Χίου! Είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΡΤΙΟΝ.
Σχόλια άρθρου: 0