30.12.2018 8:54

Ποτοποιία Ψυχής: Η Ποτοποιία που κλείνει στις φιάλες της την ψυχή της Ελλάδας

Γεύσεις που ευφραίνουν τη ψυχή μας, γεύσεις με άρωμα Ελλάδας. Αυτές τις γεύσεις σου προσφέρει, χρόνια τώρα, η Ποτοποιία «Ψυχής». Η Ποτοποιία «Ψυχής» είναι μία παραδοσιακή, οικογενειακή επιχείρηση, διαρκώς αναπτυσσόμενη, με εξαγωγικό χαρακτήρα και μεγάλη ιστορία στις πλάτες της.

Παράδοση χρόνων

Η ιστορία ξεκινάει στη Χίο, το 1881, στο ρεμπικαριό (αποστακτήριο) που διατηρούσαν στο Βερβεράτο της Χίου ο Παππούς παπαΜανώλης Ψυχής και ο υιός του, Αντώνης Ψυχής, όπου απόσταζαν σύκα και στέμφυλα.

Ο Κωνσταντίνος Ψυχής, το 1925, αγοράζει την άδεια ποτοποιίας από τον Εμπεδοκλή Μαστρομιχαλάκη, μετουσιώνοντας σε πραγματικότητα το όνειρο του πάππου του παπαΜανώλη και του πατέρα του Αντώνη, οι οποίοι του δίδαξαν την ιδιαίτερη τέχνη της απόσταξης. Μετά από χρόνια, το 1938, κλείνει το μικρό μπακάλικο στο Βερβεράτο και ανοίγει στην πόλη της Χίου, στην οδό Τσελεπή, κατάστημα με κύρια ασχολία το χονδρεμπόριο, ενώ η απόσταξη του ούζου εξακολουθεί να είναι το βασικό του μεράκι. Ο Κωνσταντίνος, εξοπλισμένος, πλέον, με όλα τα εφόδια και με γνώση των μυστικών της απόσταξης, ξεκίνησε, ταυτόχρονα με την απόσταξη ούζου, την απόσταξη μαστίχας και άλλων ηδύποτων, δημιουργώντας μια σειρά προϊόντων που κέρδισαν φανατικούς φίλους.

Τα παιδιά του, Γιώργος και Παναγιώτης, από πολύ μικρή ηλικία στο πλευρό του μπαμπά τους, εφοδιάστηκαν με όλη τη γνώση και εμπειρία που θα τους βοηθούσε στη δημιουργία ποιοτικών αποσταγμάτων. Μετά το τέλος των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, το 1971, μετατρέπουν την ατομική επιχείρηση «Κων/νος Ψυχής» στη σημερινή της εταιρική μορφή «Κ. Ψυχής & Υιοί Ο.Ε.», με έδρα την πόλη της Χίου και με το χαρακτηριστικό «Παραδοσιακή Ποτοποιία Ψυχής». Το 2004, η «Παραδοσιακή Ποτοποιία Ψυχής» μεταφέρθηκε σε νέες εγκαταστάσεις, στο ίδιο γνωστό μέρος με τις πολλές αναμνήσεις, όπου ξεκίνησε το 1881, στο Βερβεράτο της Χίου.

Τέλος, το 2011, η «Παραδοσιακή Ποτοποιία Ψυχής» περνά στα χέρια της 4ης γενιάς, η οποία και υλοποιεί πλήρη αναβάθμιση όλης της εγκατάστασης, στην οποία εφαρμόζεται συνδυαστικά η παραδοσιακή μέθοδος απόσταξης και παραγωγής, με τον σύγχρονο τρόπο εμφιάλωσης και συσκευασίας.

Τα προϊόντα τους

Στην επιχείρησή τους θα βρείτε τα εξής προϊόντα: Λικέρ Μαστίχα Χίου Ψυχής με 100% απόσταγμα μαστίχας Χίου, Λικέρ Μανταρίνι, Βύσσινο, Τριαντάφυλλο και Περγαμόντο, Ούζο Χίου Ψυχής Εξ αποστάξεως 100%, Τσίπουρο Ψυχής Διπλής Απόσταξης χωρίς Γλυκάνισο και Ούζο Μαστίχα Ψυχής με 100% απόσταγμα μαστίχας Χίου.

Το άρωμα και η γεύση της μαστίχας, το αυθεντικό απόσταγμα Χιώτικου γλυκάνισου είναι μερικά από τα βασικά υλικά παρασκευής των προϊόντων της «Παραδοσιακής Ποτοποιίας Ψυχής», που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις πιο ιδιαίτερες στιγμές μας.

Οι γεύσεις τους είναι μοναδικές και το προσωπικό τους ενημερωμένο και πάντα στη διάθεσή σας, για να σας βοηθήσει και να σας προτείνει τις γεύσεις που ταιριάζουν στις δικές σας προτιμήσεις.

Στις νέες αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις υπάρχουν χειροποίητοι χάλκινοι άμβυκες και σύγχρονες γραμμές εμφιάλωσης, ενώ όλες οι διαδικασίες γίνονται κάτω από αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας ISO 22000:2005 (HACCP), που τηρεί η Ποτοποιία.

Τα προϊόντα τους, λοιπόν, διακρίνονται για την ποιοτική συνέπεια, σε συνδυασμό με την αυστηρή τήρηση των παραδοσιακών τρόπων παρασκευής. Η τεχνογνωσία, η εμπειρία, αλλά και η σχολαστική επιλογή των σπόρων και φυτών, που καλλιεργούνται στη Χίο, προσδίδουν στα προϊόντα της «Παραδοσιακής Ποτοποιίας Ψυχής» το ξεχωριστό άρωμα και τη χαρακτηριστική πλούσια γεύση που τα διακρίνει. Και όλα αυτά θα τα ανακαλύψετε με την πρώτη γουλιά.

Μόλις δοκιμάσετε τα προϊόντα τους, θα κερδίσουν σίγουρα μια θέση στη προσωπική σας κάβα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ