Προετοιμασία - παρασκευή: 10΄, Αναμονή: 1 ώρα και 30΄ (με παγωτομηχανή) - 3 ώρες και 30΄ (χωρίς παγωτομηχανή)
Διαδικασία
Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Οταν ζεσταθεί ελαφρώς, προσθέτουμε την άχνη και ανακατεύουμε να λιώσει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το σαλέπι και το μαστιχέλαιο ή τη σκόνη μαστίχας και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε το μείγμα με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.
Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά και μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Το βγάζουμε, το ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε 5 φορές μέχρι να πήξει το παγωτό.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.
Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News
Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.