19.3.2017 14:34

Μύησε την Χίο στο Λονδρέζικο Τζιν

ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΦΙΛΟΥΣ ΠΟΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ ΜΠΑΡΜΕΝ

Στα μυστικά ενός από τα πλέον δημοφιλή αλκοολούχα ποτά, το τζίν, μύησε τους Χιώτες bartenders η Νέχα Λούθρα από την Λονδρέζικη  εταιρία Beefeater που παράγει το ξεχωριστό σε ποιότητα και γεύση ποτό τις προηγούμενες μέρες, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των αντιπροσωπειών του Στέλιου Καλαργυρού.

Με εφόδιο την μακρά παράδοση της Βρετανίας στην παραγωγή τζιν και ειδικά του Λονδίνου που κατέχει την ξεχωριστή παραγωγή του "dry gin", η Νέχα Λούθρα εξήγησε τις βασικές λεπτομέριες και τα συστατικά του αλκοολούχου ποτού, τον τρόπο παρασκευής του, τα στάδια ωρίμανσης και την προτίμηση που δείχνουν για αυτό σε όλον τον κόσμο εκατομμύρια κόσμου. 

Η εταιρία Beefeater παράγει τζιν από το 1863, ενώ οι πρώτες αναφορές για την παρασκευή του έρχονται από τον Μεσσαίωνα. 

Με βασικά συστατικά τα βότανα και τα εσπεριδοειδή, αλλά και ξηρούς καρπούς και αποστάγματα κωνοφόρων δέντρων, το Λονδρέζικο τζιν αποτελεί το πιο εξελιγμένο και εξευγενισμένο αποτέλεσμα απόσταξης των φυσικών προϊόντων που φέρνουν στο τζιν την γεύση που σήμερα γνωρίζουμε.

 

Οι ειδικοί αναγνωρίζουν τις διαφορές των προϊόντων και των τύπων τζιν με βάση την επίγευση και τα αρώματα που το κάθε ένα αναδύει. Σε άλλο θα εντοπίσετε πρώτα το άρωμα του πορτοκαλιού, σε άλλο τον κόλιανδρο, σε άλλο το λεμόνι, ωστόσο όλα έχουν να κάνουν με την διαδικασία απόσταξης, την φύλαξη και το συνδυασμό των πρώτων ύλων, με την κάθε εταιρία να κρατά και ένα μυστικό στην δική της συνταγή.

 

Οι μυούμενοι στο τζιν που παρακολούθησαν την επίδειξη της Νέχα Λούθρα στις εγκαταστάσεις του Στέλιου Καλαργυρού στο Κοντάρι, που προσφέρονται αρκετές φορές για επιδείξεις, είχαν την μοναδική ευκαιρία να καταλάβουν τις διαφορές, να δοκιμάσουν 6 διαφορετικά προϊόντα τζιν, να αντιληφθούν πως και με πιο τρόπο μπορούν να αναγνωρίζουν τα βασικά χαρακτηριστικά και να φύγουν με σπάνιες εντυπώσεις που απομένει να μεταφερθούν στο καταναλωτικό κοινό.

 

Από την πλευρά του ο Στέλιος Καλαργυρός θα συνεχίσει να παρέχει παρόμοιες εμπειρίες στους Χιώτες επαγγελματίες της εστίασης, μέσα από αντίστοιχες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ