Γαστρονομία & Διασκέδαση

9/12/17 15:49

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:27

Μία επιχείρηση από τη Λαγκάδα κατακτά τη χιώτικη αγορά

Εδραιωμένη εδώ και 3 χρόνια στην τοπική αγορά, η τυροκομική μονάδα του Γιάννη Γεωργούλη στον Αγρελωπό της Λαγκάδας, αποτελεί τη γέφυρα μεταξύ της παράδοσης του παρελθόντος και των νέων πρακτικών στην τυροκομία.

Περισσότερο ως οικογενειακή επιχείρηση παρά ως βιοτεχνία ή μικρή βιομηχανική μονάδα, η επιχείρηση του Γιάννη Γεωργούλη, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται υπερήφανη καθώς μέσα στα 3 χρόνια λειτουργίας της έχει καταφέρει να παράξει πάνω από 10 ετικέτες προϊόντων.

«Μπορεί η επιχείρησή μας να είναι 3 ετών, όμως οι συνταγές είναι πολύ παλιές. Τόσο παλιές που οι πατεράδες μας τις κληρονόμησαν από τους παππούδες τους», σημειώνει ο Γ. Γεωργούλης, όντας παράλληλα υπερήφανος για την δραστηριοποίηση της κόρης του Δέσποινας με το αντικείμενο.

Γίνεται όμως η παραγωγή υψηλής ποιότητας τυροκομικών προϊόντων χωρίς συντηρητικά. Με βεβαιότητα ο Γ. Γεωργούλης απαντά πως «Ναι, γίνεται». Το μοναδικό, όπως λέει, συντηρητικό των προϊόντων του, είναι το αλάτι. «Τα ζώα είναι ελευθέρας βοσκής και τρέφονται με ότι πιο αγνό παράγει η ίδια η φύση», συμπληρώνει.

Από την κοπανιστή στο… «Κυδιαντούσικο»

Το κοπανιστό τυρί, η ξηρή μυζήθρα, το σκληρό τυρί άλμη, το περίφημο κυδιαντούσικο τυρί στο λάδι, το ημίσκληρο τυρί της σχάρας, το σαγανάκι από ημίσκληρο τυρί είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα που προκαλούν αίσθηση σε κάθε ουρανίσκο, ακόμα και σε όσους αντιμετώπιζαν μέχρι σήμερα το τυρί με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα.

Σε όλα τα σούπερ μάρκετ

Αισίως τα προϊόντα με την επωνυμία «Το Χιώτικο τυρί του τσοπάνη» βρίσκονται σε όλα τα ράφια των σούπερ μάρκετ της Χίου, σε μικρά μαγαζιά, κρεοπωλεία ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να περάσουν και εκτός των συνόρων του νησιού. Ήδη οι γείτονες Τούρκοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τα συγκεκριμένα προϊόντα, μη χάνοντας την ευκαιρία να τα προμηθευτούν σε κάθε επίσκεψή τους στο νησί.

Η επιχείρηση μάλιστα ως ανταπόδοση της προτίμησης του κοινού προχώρησε σε προσφορές σε όλες τις ετικέτες της, τις οποίες προσφέρει στην τιμή των 2+1 δώρο. 

Σχόλια άρθρου: 0