Γαστρονομία & Διασκέδαση

27/10/17 9:36

τελ. ενημ.: 28/10/17 11:00

Με χιώτικη εκπροσώπηση η Ελλάδα στον Παγκόσμιο τελικό Coctail στη Νέα Υόρκη

Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ αναδείχθηκε πρώτος στο Nikka perfect serve 2017 και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη.

Δικαίως ο Ιάκωβος Κωνσταντάς αναδείχθηκε πρώτος στον πανελλήνιο, ετήσιο διαγωνισμό για επαγγελματίες bartender «Nikka Perfect Serve 2017», αφού οι δύο κριτές τον πέρασαν από… 40 κύματα, εξαντλώντας τις γνώσεις του πάνω στα ποτά. Ο τρόπος εξέτασης του διαγωνισμού απαιτούσε γερές βάσεις, ειδικές δεξιότητες και υπομονή, κάτι που ο Ιάκωβος αποκόμισε με τα χρόνια και στο διαγωνισμό απέδειξε πως διαθέτει.

Οι κριτές του διαγωνισμού αναπαρίσταναν διάφορους ρόλους υποτιθέμενων πελατών με ακραίες απαιτήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η στιγμή, που η μία κριτής ζήτησε από τον Ιάκωβο να αναμείξει το ουίσκι με ένα εντελώς διαφορετικό απόσταγμα όπως είναι το Mezcal. Ο Ιάκωβος έχοντας την εμπειρία όλων αυτών των χρόνων, αμέσως της σέρβιρε ένα κλασσικό cocktail που συνδυάζει αυτά τα δύο ποτά και πολλοί λίγοι bartender σερβίρουν στα bar τους.

 Mε αυτή του τη νίκη ο Ιάκωβος εξασφάλισε μια θέση στον παγκόσμιο τελικό, που θα διεξαχθεί στις  4 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Εκεί, οι 2 πρώτοι, θα κερδίσουν ένα ταξίδι στην Ιαπωνία για να επισκεφθούν τα αποστακτήρια των Nikka, Yoichi & Miyagikyo, και να διδαχθούν την ιαπωνική φιλοσοφία του whisky.

«Ο Ιάκωβος θα εκπροσωπήσει την χώρα μας και του ευχόμαστε ακόμη μία επιτυχία στον μεγάλο τελικό», ανέφερε ευχαριστήμενος, ο Δ. Γεωργούλης, ιδιοκτήτης του Oz cocktail bar.

Σχόλια άρθρου: 0