Γαστρονομία & Διασκέδαση

20/12/17 13:18

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:27

ΜΑΓΟΣ DORO ΚΑΙ DJ ΣΤΕΛΙΟΣ: Τα αντικαταθλιπτικά της αγοράς

Με τα ταχυδακτυλουργικά το μπρίο και τις μελωδίες έκαναν γιορτινό το κλίμα στο εμπορικό κέντρο

«Έφτιαξαν» την ψυχολογίας της αγοράς χτές το απόγευμα στην Απλωταριά, ο ταχυδακτυλουργός  Doro, κατά κόσμο Θοδωρής Μαυρογιάννης και ο  dj Στέλιος Τριανταφυλλίδης, την πρώτη μέρα των  εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Εμπορικός σύλλογος. Ο «μάγος» καθήλωσε μικρούς και μεγάλους με τα ταχυδακτυλουργικά του κόλπα και ο μουσικός επιμελητής με τις μουσικές επιλογές  του έκανε πολύ μελωδική και ευχάριστη την ατμόσφαιρα.                                                   Η ψυχολoγία του κόσμου άλλαξε έφτιαξε, οι περαστικοί στην αρχή κοίταζαν με απορία, στη συνέχεια χαλάρωναν και πολλοί από αυτούς συμμετείχαν στα δρώμενα. Ο Doro ζητούσε συμπαίκτες για να κάνει τα μαγικά του, οι μικροί θαμώνες ξαφνιαζόταν από τα κόλπα του και οι μεγάλοι απολάμβαναν τα αποτελέσματα των μαγικών του, σαν μικρά παιδιά. Πολλοί, ακόμη και καταστηματάρχες απολάμβαναν την ατμόσφαιρα, φωτογράφιζαν τα παισιά, το μάγο, τους εαυτούς τους με  selfiewέπαιρναν πόζες και τους φωτογράφιζαν άλλοι.

Ο  Doro έδειξε ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς των Χριστουγεννιάτικων και Πρωτοχρονιάτικων  events  στο Εμπορικό κέντρο. Μετά από την αρχικό διστακτικό ξεκίνημα επειδή ο κόσμος κατέβηκε αργά στην Απλωταριά, βρήκε πεδίο, «λύθηκε», όπως λέμε στην καθομιλουμένη, και με το χαμόγελο, τον αυθορμητισμό που τον διακρίνει και την οξυδέρκεια του κατάφερε να δημιουργήσει μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, που είχε ανάγκη ο ίδιος, οι θεατές τους αλλά κυρίως κατ’ επέκταση και το Εμπορικό κέντρο. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τα κόλπα με την τράπουλα, το κόψιμο των σχοινιών που πάντα ενωνόταν στην συνέχεια, το μήκος τους που άλλαζε μαγικά, τα κουταλάκια που λύγιζαν με τη δύναμη της σκέψης του, τα νομίσματα που τρυπούσαν με τη δύναμη του βλέμματος. Αλλά… έστελνε κόσμο και στα καταστήματα, αφού εξαφάνιζε τραπουλόχαρτα, τα οποία έστελνε του ακροατές και τα έβρισκαν μέσα σε μαγαζιά. Αλλά το «κλού» των μαγικών του ήταν όταν μετέτρεπε τα υφάσματα σε κουνέλια, και τα έδινε στα παιδιά να τα χαϊδέψουν, να παίξουν μαζί τους και αυτά, άλλο που δεν ήθελαν, ζητούσαν ακόμη και να τα πάρουν σπίτια τους. Ούτε ηβροχή εμπόδισε τον μάγο και τον dj να κάνουν τη δουλειά τους. Ο Doro αρχικά υπέμεινε το μαρτύριο, οι θεαστές τον παρακολουθούσαν κάτω από τα μπαλκόνια, αλλά όταν κάποιος επιχείρησε να τον…μειώσει λέγοντας του «τι μάγος είσαι, δεν μπορείς να σταματήσεις τη βροχή και βρέχεσαι», έκανε ένα μαγικό και του απάντησε «κράτα χρόνο στο ρολόϊ σου, σε 2:35’’ θα σταματήσει να βρέχει και δεν θα ξαναβρέξει απόψε», και, ώ του θαύματος η βροχή σταμάτησε! Λίγο αργότερα ψιχάλισε λίγο, αλλά σύμφωνα με τον μάγο, ήτα ο αποχαιρετισμός του Θεού, που έδιωχνε τη βροχή σε άλλα μέρη.

Ήταν μια ευχάριστη βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε μικρούς και μεγάλους, οι συνοδοί των παιδιών που έπαιξαν με τον Todo,  έλεγαν ότι θα τους μείνει αξέχαστη αυτή η μοναδική εμπειρία. Οι καταστηματάρχες, που έστω και με αυτό το δρώμενο βρήκαν και πάλι το χαμόγελο τους σε μια χειμαζόμενη αγορά, έλεγαν ότι θα ζητήσουν από το Σύλλογο να τους τον φέρνει συχνά, αφού με τα κόλπα, την ευρυματικότητα, αλλά και το εκ φύσεως «σπιρτόζικο» ταμπεραμέντο άλλαξε την ψυχολογία της αγοράς και μετέτρεψε  το κλίμα σε πραγματικά σε γιορτινό. Ο ταχυδακτυλουργός  Doro και ο  dj  Στέλιος τις επόμενες μέρες θα σκορπίσουν κέφι και χαμόγελο σε άλλους δρόμους του Εμπορικού κέντρου

Σχόλια άρθρου: 0