14.9.2018 16:09

Λιάζεται ο «Γλυκάζων» πριν εμφυαλωθεί στο μπουκάλι

Περίοδος τρύγου και η «Αριούσιος» μας χαρίζει μια μοναδική εικόνα. Στο αλώνι μπροστά από το οινοποιείο στον Εγρηγόρο λιάζονται ήδη μεγάλες ποσότητες σταφυλιού από την τοπική ποικιλία του χιώτικου κρασερού.

«Θα τα δει ο ήλιος για περίπου 10 ημέρες κι έτσι θα ανέβουν με φυσικό τρόπο τα ζάκχαρα, για να γίνει στη συνέχεια με τον παραδοσιακό τρόπο των παππούδων μας ο Γλυκάζων, το γνωστότερο ως κουρουνιώτικο κρασί», εξηγεί η υπεύθυνη επικοινωνίας της «Αριούσιος», Άννα Λαγού.

«Με τη μέθοδο αυτή επιχειρούμε να κλείσουμε μέσα στο μπουκάλι τον ήλιο και το δροσερό αεράκι του Αιγαίου», καταλήγει η κ. Λαγού.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ