Γαστρονομία & Διασκέδαση

1/3/18 11:25

τελ. ενημ.: 3/3/18 15:04

Καθίστε αναπαυτικά, η προβολή ξεκινά!

ΝΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ προσφέρει το cine Premiere στην πλήρως ανακαινισμένη αίθουσα του.

Είχε λείψει στους Χιώτες ο κινηματογράφος και το έδειχναν με κάθε τρόπο. Τους έλειπε όμως η αίσθηση που σου προσφέρει γενναιόδωρα το σινεμά. Η μυρωδιά του καλαμποκιού που σκάει, ο εξώστης, η άνεση, η τεράστια οθόνη, ο κρυστάλλινος και δυνατός ήχος.

Ο άλλοτε συνοικιακός κινηματογράφος «Διάνα» συντρόφευσε πολλές ιστορίες Χιωτών, φιλοξένησε στην οθόνη του μπόλικες ταινίες, όμως δεν συμβάδισε με την τεχνολογική εξέλιξη της τέχνης. Καθηλώθηκε και τελικά βάλτωσε. Μέχρι που τη θέση του πήρε η αλυσίδα κινηματογράφων Premier.

Σωστοί επαγγελματίες, με πρώτες προβολές, και το βασικότερο με πολύ όρεξη να ικανοποιήσουν τον cineφιλ και να του παρέχουν μία ευχάριστη έξοδο ή διέξοδο…

Όλοι έπεσαν πάνω του. Αρχικά η ουρά σε πρώτες προβολές ταινιών έφτανε ως έξω, την οδό Βενιζέλου. Ο κόσμος αποζητούσε στο νησί χρόνια τώρα έναν οργανωμένο κινηματογράφο. Οι πρώτες προβολές, όμως, δεν ήταν αρκετές. Όταν οι πελάτες ζητούσαν ένα πιο φιλικό και άνετο περιβάλλον, που να θυμίζει κινηματογράφο της πρωτεύουσας, ή τουλάχιστον κάτι κοντινότερο σε αυτό το πρότυπο, ο ιδιοκτήτης του Premier κατέγραψε όλα τα παράπονα και έσπευσε να τα βάλει στο πρόγραμμα.

Το cine Premiere πλέον διαθέτει μία αίθουσα προβολής που ανταγωνίζεται επάξια αυτές των μεγαλουπόλεων.  Αναπαυτικά καθίσματα, ολοκαίνουργια μοκέτα, φρεσκοβαμμένο, καθαρό και καλαίσθητο. Όλα άλλαξαν… Το μοναδικό που απέμεινε, αλλά βρίσκεται … στα προσεχώς, είναι μία νέα οθόνη, που εντός του επόμενου μήνα θα αριβάρει και αυτή από τη Γερμανία.

«Η τέχνη είναι η πνευματική διαμαρτυρία μας, είναι μια θαρραλέα απόπειρα να υποδείξει κανείς στη ζωή το σωστό δρόμο», έχει πει ο μεγάλος Oscar Wilde. Ο κινηματογράφος καθιερώθηκε ως τέχνη και στη Χίο, πια. Όσοι τον αγαπούν θα μπορούν πνευματικά, να διαμαρτύρονται άφοβα.

Σχόλια άρθρου: 0