Γαστρονομία / Διασκέδαση

27/7/18 15:41

τελ. ενημ.: 14/9/18 17:33

Κάθε «μπουκιά- μπουκιά» και μια ξεχωριστή απόλαυση

Είναι πολλοί οι λόγοι που το κατάστημα στο Κοντάρι εδραιώθηκε στον χιώτικο γαστρονομικό τομέα, μα ο βασικότερος είναι η αγωνία και η προσπάθεια του ιδιοκτήτη του για ικανοποιημένους πελάτες.

30 χρόνια ο Ξενοφών Παπαμονιώδης είναι εστιάτορας  και πορεύεται με την ίδια φιλοσοφία:  «η ευτυχία περνάει απ’ το στομάχι».
30 χρόνια ο Ξενοφών Παπαμονιώδης είναι εστιάτορας και πορεύεται με την ίδια φιλοσοφία: «η ευτυχία περνάει απ’ το στομάχι».

Γεννημένος στη μυροβόλο Χίο… Την έζησε μέχρι τα μισά της παιδικής του ηλικίας, όταν έφυγε με την οικογένεια του για το μακρινό Καναδά. Μία χώρα που αγάπησε, γιατί «του στάθηκε», μα με τίποτα δεν μπορούσε να πάρει τη θέση του νησιού του.

Από τον Καναδά στο Κοντάρι

Ο Ξενοφών Παπαμονιώδης ή Ξένος, όπως θέλει να τον αποκαλούν οι φίλοι, ένα πράγμα έμαθε να κάνει στη ζωή του, μα το έμαθε καλά. Τον κόσμο ευτυχισμένο μέσα από την κουζίνα του, προσφέροντας στους πελάτες του χαμόγελα μετά από κάθε «μπουκιά» του μενού του. 30 και πλέον χρόνια ο Ξένος είναι μέσα σε ένα εστιατόριο. Στον Καναδά διέθετε εστιατόριο με αμερικάνικες και ιταλικές γεύσεις.

Με την πολυετή εμπειρία του στο χώρο της γαστρονομίας, εξηγεί ότι  όσο φρέσκα και αν είναι τα υλικά, όσο καλός και αν είναι ο μάγειρας, αν ο κόσμος δεν βλέπει ότι αυτό που κάνεις πηγάζει από την καρδιά σου, δεν θα πετύχει ποτέ!

Χιώτες το 95% της πελατείας

Πριν 10 χρόνια επέστρεψε, αφήνοντας στον Καναδά πίσω την κόρη του και τις όμορφες αναμνήσεις που του είχε προσφέρει η «παγωμένη χώρα», γνωρίζοντας ότι η γενέτειρα του  διανύει μία από τις δυσκολότερες περιόδους της. Παρά ταύτα η άποψη του και η αισιοδοξία του για τις δύσκολες στιγμές τον ώθησαν να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους Χιώτες, πια, με γεύσεις άλλες, γνώριμες των παιδικών του χρόνων. Το «μπουκιά- μπουκιά» έγινε γνωστό και αγαπήθηκε γρήγορα, κάτι που αποδεικνύεται, αφού το 95% της … μόνιμης πελατείας του εστιατορίου είναι Χιώτες.  Το παραθαλάσσιο μαγαζί της πόλης, στάθηκε στο ύψος του και επιβίωσε γιατί ο Ξένος γνώριζε το μυστικό. Αγάπη και σεβασμό στον πελάτη…

Κάθε πιάτο… μια ιστορία

Δεν είναι μόνο τα πιάτα του εστιατορίου, που κρύβουν τις δικές τους ιστορίες, είναι και η τοποθεσία που σε εθίζει στην επιστροφή, μα και οι άνθρωποι του. Και μόνο η σκέψη να απολαμβάνεις τη φημισμένη μακαρονάδα του «Στρυφτάρι μανταρίνι» σερβιρισμένη με την σάλτσα εσπεριδοειδών, να πίνεις το χιώτικο ούζο σου και  κάθε που κοιτάς το απέραντο γαλάζιο να απλώνεις το χέρι σου και να έχεις την αίσθηση ότι  πιάνεις τη θάλασσα, αρκεί… Άλλωστε  η  εικόνα είναι ταυτόσημη του νησιώτικου καλοκαιριού.

Παράδοση και gourmet γαστρονομία

Τα πιάτα του συνδυάζουν την παράδοση με την gourmet γαστρονομία και πάντα ολοκληρώνονται με μία  χιώτικη πινελιά…  Οι «Γαρίδες Βοσπόρου» είναι ένα πιάτο που έχει ρίζες από τον Πόντο. Πρόκειται για μεγάλες γαρίδες, που τις αγκαλιάζουν στρώσεις κανταϊφιού και περιλούζονται από μία χειροποίητη σάλτσα του Ξένου… άλλο πράγμα. Οι νοστιμιές του καταστήματος δεν έχουν τέλος και το κυριότερο; Χάνονται στις λέξεις και τα γράμματα. Αν δεν τις μυρίσεις, τις δεις και τις γευτείς, οι λέξεις δεν είναι ικανές να σου περιγράψουν τη μοναδικότητα τους.

Όλα παραγωγής του

Τα ζαρζαβατικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές του καταστήματος είναι δια χειρός  Ξενοφώντα Παπαμονιώδη, καθώς διαθέτει οικογενειακό κήπο όπου παράγει μελιτζάνες, κολοκύθια, άνυδρα ντοματάκια, ξυλάγγουρα και πεπόνια. Για τους λάτρεις της βιολογικής και ντόπιας πρώτης ύλης το «μπουκιά- μπουκιά» μέλει να γίνει ο παράδεισος τους… αν δεν είναι ήδη.

 

TAGS:

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση