Γαστρονομία / Διασκέδαση

23/2/18 11:35

τελ. ενημ.: 23/2/18 9:35

«Κάιρο Εμπιστευτικό» απόψε στο Ομήρειο

Ένα αστυνομικό δράμα, με εικόνες από τις παγωμένες Σουηδία και Δανία, όπου και γυρίστηκε, θα προβληθεί απόψε στις 20:30 στο Ομήρειο από την Κινηματογραφική Λέσχη.

Λίγα λόγια για την, βραβευμένη  στο Φεστιβάλ Σάντανς, ταινία:

«Λίγες ημέρες πριν από τα γεγονότα της Πλατείας Ταχρίρ ένας Αιγύπτιος αστυνομικός αναλαμβάνει να διερευνήσει την υπόθεση δολοφονίας μιας τραγουδίστριας. Σε αυτή μοιάζει να εμπλέκεται ένας πλούσιος επιχειρηματίας, άνθρωπος της κυβέρνησης. Όμως, προτού προλάβει να ξεκινήσει η έρευνα, δίνεται άνωθεν εντολή να κλείσει η υπόθεση ως αυτοκτονία.

Ο αιγυπτιακής καταγωγής σκηνοθέτης Ταρίκ Σαλέχ υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία ενός υποδειγματικού φιλμ νουάρ με έντονο πολιτικό στοιχείο. Εμπνευσμένος από ένα αληθινό περιστατικό, δημιουργεί μια ρεαλιστική πλοκή εκεί όπου βασιλεύει η πολιτικοοικονομική διαφθορά και παράλληλα καταγράφει το σκηνικό της εξεγερμένης Αιγύπτου. Με κεντρικό πρόσωπο τον αντι-ήρωα αστυνομικό που ερευνά τη δολοφονία -κλασικό χαρακτήρα του είδους- μας μεταφέρει στα κακόφημα σοκάκια του Καΐρου (στην πραγματικότητα τα γυρίσματα έγιναν στην Καζαμπλάνκα) και μας χαρίζει μια αφήγηση με ρυθμό και ένταση».

 

Δείτε επίσης