30.3.2017 16:12

Γιάννα Φαφαλιού: »Έχω αποδείξει τις αξίες μου και είμαι πιο συνειδητοποιημένη για όλα»

Με μια συνέντευξη της η Γιάννα Φαφαλιού στο bizznews.gr μιλά για όλους και για όλα, για τη μέχρι σήμερα πορεία της και για τα σχέδια της για το αύριο.

Μια φωνή που έρχεται από την Χίο. Μια γυναίκα που ξέρει τι θέλει και αγαπάει αυτό που κάνει. Την μουσική. Η Γιάννα Φαφαλιού πρόσφατα μας «ξανά συστήθηκε» τηλεοπτικά και μουσικά μέσα από τη συμμετοχή της  στο talent show “Rising Star” του ΑΝΤ1 και σε λίγες μέρες κυκλοφορεί από τη HEAVEN MUSIC το Digital Single «Μια γυναίκα μόνο ξέρει να σου πει» των «ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ», ένα Remake του γνωστού αγαπημένου τραγουδιού, ενορχηστρωμένο από το Λεωνίδα Τζίτζο. Μας αποκαλύπτει τα πάντα σε μια συνέντευξη καρδιάς στην Άννα Τσιάλτακαι το bizznews.gr. Ήρθε για να μείνει κι όπως όλα δείχνουν θα το καταφέρει!!

Πώς ξεκινάει για σένα το παιχνίδι της καριέρας στο τραγούδι;

Το παιχνίδι σαν παιχνίδι ξεκίνησε για μένα πριν 12 χρόνια, το 2004, όταν συμμετείχα σε διαγωνισμό για την Eurovision στο πλευρό του Σάκη Ρουβά.   Ήμουν στα φωνητικά μαζί με άλλα δύο αγόρια που φτάσαμε στον τελικό και σαν εμπειρία ήταν πραγματικά υπέροχη!

Καριέρα δεν προέκυψε τότε, ίσως γιατί εγώ δεν ήμουν έτοιμη πραγματικά, ίσως γιατί οι συγκυρίες δεν βοήθησαν, πολλά ίσως. Αλλά ο στόχος να βρεθούμε στο σανίδι της Eurovision επετεύχθη και είμαι χαρούμενη που το έζησα!

 

Και σπουδές κάνεις ταυτόχρονα με το τραγούδι. Πιστεύεις πως πρέπει να κάνουν κι άλλα πράγματά οι τραγουδιστές και να έχουν προσόντα μόρφωσης αλλά και κοινωνικά;

Χωρίς να αποτελεί πανάκεια, θεωρώ ότι η μόρφωση (τόσο ακαδημαϊκή όσο και κοινωνική), είναι ένα ισχυρό όπλο στη φαρέτρα ενός ανθρώπου, γιατί τον βοηθά να διαχειρίζεται καλύτερα καταστάσεις, να σχετίζεται καλύτερα με τους συναδέλφους του, να είναι πιο συνειδητοποιημένος. Κι αν παρατηρήσουμε καλύτερα, βλέπουμε ότι τα παιδιά που συμμετέχουν σε «talent shows» έχουν πλέον μουσικές σπουδές, ξέρουν να χειρίζονται το λόγο, δε στέκονται μόνο στο «ταλέντο» που τους έδωσε ο Θεός. Και αυτό το θεωρώ αρκετά ελπιδοφόρο και σημαντικό.

Θα έκανες τα πάντα για μια καριέρα; Θα κράταγες τις αξίες σου ακόμα κι αν ήξερες οτι χωρίς αυτές δεν θα έκανες τίποτα; 

Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που το έχω αποδείξει ήδη μέσα από την πορεία της ζωής μου! Ήμουν και είμαι ένας άνθρωπος που η συνείδησή του αποτελεί μέγιστο κριτήριο για τις επιλογές του. Όπως επίσης και η αξιοπρέπεια. Δεν θέλησα να κάνω στη ζωή μου εκπτώσεις, κι ας ήξερα ότι το τίμημα θα ήταν να βρεθώ «εκτός».

Αυτό όμως παράλληλα μου έδωσε «χώρο» για την προσωπική μου εξέλιξη και τώρα επιστρέφω πιο συνειδητοποιημένη και πιο έτοιμη από ποτέ.

 

Καλές συνεργασίες οι οποίες έδειξαν πως μπορείς να ανέβεις μουσικά. Τι άλλο να περιμένουμε από εσένα για αυτό; 

 

Θέλω να πιστεύω πως η αρχή έγινε. Η γνωριμία μου με τον Κώστα Μακεδόνα μέσα από το παιχνίδι υπήρξε καταλυτική και ελπίζω και σε άλλες αξιόλογες συνεργασίες στο μέλλον αλλά και μία δισκογραφική πορεία που θα δικαιώσει την «ευθύνη» που νιώθω απέναντι στον κόσμο που με αγαπά και με στηρίζει. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου έρθουν στα χέρια μου καλά τραγούδια,  τραγούδια που θα αγαπηθούν και θα έχουν διαχρονική αξία.
Μέσα στο παιχνίδι σε γνώρισε ο κόσμος καλύτερα. Πως σου φαίνεται η δημοσίοτητα αυτή και πως θα κοιτάξεις να την »εκμεταλευτείς»;;;

Προσωπικά, απόλαυσα την κάθε στιγμή!! Είναι ευλογία να δέχεσαι τόση αγάπη, να μπαίνεις σε τόσα σπίτια μέσα σε μία νύχτα και να λαμβάνεις την εκτίμηση του κόσμου που σε είδε στο «γυαλί». Δεν έχω σκοπό να «εκμεταλλευτώ» κάτι, αλλά να το δω σαν αφορμή που θα με πάει ακόμα παραπέρα και να σαν ευχή για καλό ξεπροβόδισμα στη δισκογραφία!

Από κει και πέρα όλα θα κριθούν στο «δια ζώσης»…..!

Θα ήθελες να μείνεις κι άλλο στο παιχνίδι; Γιατί πιστεύεις πως έφυγες; 

Η αλήθεια είναι ότι δεν το χάρηκα αρκετά….. Ήθελα να δείξω λίγο ακόμα αυτό που είμαι, χωρίς να έχω την πρόθεση να βγω πρώτη, αλλά, ακόμα κι έτσι, νομίζω ότι ο σκοπός επετεύχθη!

Για το ότι έφυγα νομίζω ευθύνεται καθαρά η συγκυρία, αλλά δεν θα μείνω σ’ αυτό, εγώ είμαι ευγνώμων που το έζησα και που με πίστεψε τόσο πολύ απ’ την αρχή ο Κώστας Μακεδόνας!


Πως πήρες την απόφαση για ένα τάλεντ σόου από την στιγμή που ο κόσμος και τα συμπαθεί και όχι;

Η απόφασή μου ήταν πολύ συνειδητή εξ’ αρχής. Μένοντας στη Χίο και έχοντας οργανώσει τη ζωή μου εδώ, θα ήταν πολύ δύσκολο να «χτίσω» μία καριέρα από την αρχή. Όμως ήθελα πολύ να δώσω χώρο και στο όνειρό μου και αυτός φαινόταν ο πιο σύντομος δρόμος. Και πραγματικά, δεν το έχω μετανιώσει ούτε στιγμή! Γιατί, πέρα από το αποτέλεσμα, γνώρισα και υπέροχους ανθρώπους μέσα εκεί και δημιουργήθηκαν φιλίες και όμορφες σχέσεις που πιστεύω θα κρατήσουν στο χρόνο.

Νέο τραγούδι με καλές υπογραφές και καλή εταιρεία πίσω από εσένα. Πως αισθάνεσαι για αυτό και τι άλλο θα δούμε από εσένα; 

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και «δικαιωμένη» που ανταμείφτηκαν οι κόποι μου και που έχω πλέον μία εταιρεία όπως τη HEAVEN στο πλευρό μου και σπουδαίους συνεργάτες.

Όσο για το τραγούδι, ήταν πραγματικά ένα σπουδαίο δώρο για μένα… Το Νίκο τον Καλλίνη και τον Κώστα Λογοθετίδη (τους «ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ») τους γνωρίζω από τα φοιτητικά μου χρόνια, με το Νίκο ειδικά μας συνδέει και μία φιλία ετών. Φαντάζεστε τη χαρά μου όταν μου ανακοινώθηκε ότι θα κάνω Remake το τραγούδι που αγαπήθηκε τόσο πολύ με τη φωνή της Καίτης Γκρέυ, σε μία σύγχρονη ενορχήστρωση (δια χειρός Λεωνίδα Τζίτζου). Νομίζω θα το ακούμε πολύ και παντού αυτό το καλοκαίρι!

Μια ευχή για τον κόσμο και για σένα όμως για το τι θα ήθελες και τι θα ευχόσουν; 

Εύχομαι υγεία σε όλον τον κόσμο πάνω απ’ όλα, ν’ αντέχουμε στα δύσκολα, να μη χάνουμε το φως μέσα μας και να μη σταματάμε ποτέ μα ποτέ να κυνηγάμε τα όνειρά μας. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την αγάπη του κόσμου! Είμαι ευγνώμων.

πηγή:  http://www.bizznews.gr/

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ