9.5.2017 9:53

Γαλοπούλα με μαστέλο Χίου και ντομάτα

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄ Ψήσιμο: 25΄ 
 

Υλικά (για 6 άτομα)
  • 1 κιλό φιλέτο από στήθος γαλοπούλας, κομμένο σε 6 μερίδες (πάχους περίπου 3 εκ.)
  • 400 γρ. μαστέλο, κομμένο σε 6 φέτες (χιώτικο τυρί από φρέσκο αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα, με λαστιχωτή υφή και λευκό χρώμα) ή φορμαέλα ή ταλαγάνι
  • 5 μέτριες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια (ή 25 ντοματίνια, κομμένα στη μέση)
  • τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα φιλέτα γαλοπούλας για περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα απλώνουμε σε ταψί.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε πάνω σε κάθε φιλέτο γαλοπούλας μία φέτα μαστέλο και από πάνω το μείγμα με την ντομάτα. Ψήνουμε για περίπου 20 - 25  λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η γαλοπούλα.  

Τι πίνουμε
Ενα λευκό κρασί περασμένο από βαρέλι. Ενα Chardonnay, ένα κρητικό χαρμάνι...

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ