20.9.2017 8:22

Έφτιαξαν τραχανά οι Καστρούσαινες

«Κέντησαν» διαφορετικά οι κυρίες του τμήματος Παραδοσιακής Τέχνης (βελονάκι, πλέξιμο, κέντημα) του Εκπολιτιστικού & Αθλητικού Συλλόγου Φρουρίου Χίου «Ο Άγιος Γεώργιος», παίρνοντας την πρωτοβουλία να φτιάξουν τραχανά στην αίθουσά του Συλλόγου δείχνοντας μια άλλη όψη της την τέχνη τους.

Φέτος η παραγωγή ήταν πιλοτική, όπως ενημερώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Αν. Βουδούρης, και μοιράστηκε στις οικογένειές τους. Από το 2018 υποσχέθηκαν ότι η ποσότητα θα είναι μεγαλύτερη προκειμένου να ενισχυθούν και οι δραστηριότητες του Συλλόγου.

«Το Ελληνικό «τραχανάς» ίσως να προέρχεται από το «τραγανός»με την επίδραση του «τραχύς». Ο τραχανάς πρέπει να είναι ένα από τα πιο αρχαία ζυμαρικά, τα οποία , ως γνωστόν, ανακαλύφθηκαν από τους Άραβες», μας πληροφορεί η Μαίρη Βερβέρη από την οποία δανειστήκαμε και το φωτογραφικό υλικό.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ