Γαστρονομία & Διασκέδαση

8/2/18 12:13

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:06

Το Cine Premier μετατρέπεται σε σύγχρονο κέντρο κινηματογράφου

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟΣ ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΜΕ «50 ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ».

Ξεκινά από σήμερα, πλήρως ανακαινισμένος κτιριακά και υλικοτεχνικά, τη δεύτερη σεζόν των προβολών του ο κινηματογράφος Premiere στην οδό Βενιζέλου, με τα έργα  «Πενήντα αποχρώσεις του γκρί – Απελευθέρωση -Το τελευταίο κεφάλαιο» και « Ο άνθρωπος των σπηλαίων».

Χτές μπήκαν οι τελευταίες πινελιές στις μεγάλες αλλαγές που έγιναν και τον Ιούνιο θα ακολουθήσουν οι σαρωτικές διαμορφώσεις.                

Θα δημιουργηθεί δεύτερη αίθουσα ειδικών προβολών πολλαπλών χρήσεων στον όροφο και μεγάλο αναψυκτήριο στον χώρο υποδοχής, μετά το εκδοτήριο των εισιτηρίων.

Κεντρική αίθουσα

Από σήμερα οι θεατές θα απολαμβάνουν τις προβολές στην απόλυτα ανακαινισμένη κεντρική αίθουσα, η σκηνή της οποίας επεκτάθηκε για την φιλοξενία και θεατρικών παραστάσεων. Η παλιά  μηχανή προβολής αντικαταστάθηκε με ψηφιακή και ο ήχος με τα τελειότερα σύγχρονα συστήματα ακουστικής. 

Στους δύο πλαϊνούς διαδρόμους η μοκέτα υποδοχής  είναι χοντρή κόκκινη, στο χώρο των καθισμάτων γκρι, τα νέα καθίσματα ευρύχωρα και αναπαυτικά.  Τα διακοσμητικά ταμπλό στους τοίχους προβάλλουν θέματα σχετικά με τον κινηματογράφο, με εντυπωσιακούς κρυφούς φωτισμούς. Φωτισμοί με  led κοσμούν και το πάτωμα, διαχωρίζοντας τους χώρους των διαδρόμων και των καθισμάτων.

Πολυθεματική διάσταση

«Η Χίος θα έχει τον κινηματογράφο που της αξίζει. Ο σύγχρονος κινηματογράφος δεν μπορεί να είναι μονοθεματικός. Τον Ιούνιο που θα κλείσουμε θα διαμορφώσουμε τον εξώστη σε δεύτερη αίθουσα ειδικών προβολών και πολλαπλών χρήσεων», δηλώνει στον «π» ο Σταύρος Χαραλαμπίδης.

Θα κλείσει η μετώπη του εξώστη, θα εγκατασταθεί δεύτερη οθόνη, θα αναδιαμορφωθεί ο χώρος των καθισμάτων με χωρητικότητα 100 ατόμων και θα μεταφερθεί ο χώρος  των μηχανημάτων προβολής. Με το νέο σχεδιασμό θα δημιουργηθεί ένας δεύτερος χώρος, στον οποίο θα προβάλλονται θεματικές ταινίες, αλλά παράλληλα θα φιλοξενεί κοινωνικές  δράσεις με τις πιο σύγχρονες οπτικές και ηχητικές εγκαταστάσεις.

« Θα προβάλλονται ταινίες που δεν θα απευθύνονται στο απλό κοινό, θεματικές ενότητες, αφιερώματα. Παράλληλα όμως θα πληρεί όλες τις σύγχρονες προϋποθέσεις φιλοξενίας ημερίδων, συνεδρίων, δράσεων σχολικών δραστηριοτήτων, εκθέσεων, ομιλιών και ό,τι άλλο μπορεί να διοργανωθεί σε ένα σύγχρονο χώρο προβολών», προσθέτει .

«Μία σύγχρονη πόλη, όπως η Χίος, πρέπει να διαθέτει χώρο προβολών και πολλαπλών εκδηλώσεων που θα καλύπτει  ανάγκες  του πολιτισμού, του εμπορίου, της επιχειρηματικότητας  και θα αποτελεί ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο στην καρδιά της πόλης», προσθέτει.

Την ίδια περίοδο θα αλλάξει και ο χώρος υποδοχής μετά το εκδοτήριο των εισιτηρίων.

Θα μεγαλώσει ο χώρος υποδοχής πριν την κεντρική αίθουσα και θα διαμορφωθεί σε  ελκυστικό αναψυκτήριο, που θα καλύπτει απόλυτα τις επισιτιστικές ανάγκες των θεατών.

«Δεν νοείται σύγχρονο  κέντρο κινηματογράφου, πολιτισμού και πολλαπλών χρήσεων χωρίς το αντίστοιχο χώρο αναψυκτηρίου. Οι θεατές θα μπορούν να απολαμβάνουν τα εδέσματα, τους καφέδες και τα αναψυκτικά τους σε ελκυστικό και απόλυτα λειτουργικό χώρο», προσθέτει ο ίδιος και ανανεώνει το ραντεβού με τους θεατές για σήμερα στις 19:15 που αρχίζει η πρώτη προβολή. 

Σχόλια άρθρου: 0