Γαστρονομία & Διασκέδαση

17/11/17 20:31

τελ. ενημ.: 18/11/17 13:11

Αφιέρωμα στο αμυγδαλοβούτυρο και το φυστικοβούτυρο

 Το φυστικοβούτυρο είναι γνωστό στους περισσότερους. Το αμυγδαλοβούτυρο όμως όχι και τόσο. Η νεοσύστατη εταιρία Kiss the Earth από τη Χίο ξεκίνησε μόλις να τα παράγει και είναι και τα δυο υπέροχα από κάθε άποψη, όχι μόνο για τους vegan αλλά και για όλους εμάς τους υπόλοιπους που απλώς αγαπάμε το καλό φαγητό και την υγιεινή διατροφή. 

Τον Κώστα Πλακωτάρη τον γνώρισα όταν δούλευε για λογαριασμό της εταιρίας Citrus από τη Χίο. Πάει ένας χρόνος περίπου που αποχώρησε για να ακολουθήσει έναν πιο προσωπικό δρόμο στα επαγγελματικά του. Δημιούργησε το δικό του εργαστήριο στο οποίο σε πρώτη φάση παράγει βούτυρα ξηρών καρπών. Το αμυγδαλοβούτυρο και το φυστικοβούτυρο είναι τα πρώτα προϊόντα που κυκλοφόρησε στην αγορά. Έχουν υπέροχη γεύση και υφή, δεν περιέχουν πρόσθετα, ζάχαρη, αλάτι και συντηρητικά και είναι ιδιαίτερα θρεπτικά για τον οργανισμό. 

Το αμυγδαλοβούτυρο είναι 100% από ελληνικό ψημένο αμύγδαλο το οποίο αλέθεται μέχρι να γίνει πολτός. Αντίστοιχα το φυστικοβούτυρο είναι πολτός από 100% ψημένο φιστίκι (που παράγεται  κυρίως στην Αργεντινή) και είναι πλούσιο σε Ω3 και πρωτεΐνες.

Μπορείτε και τα δύο να τα απολαύσετε αλειμμένα σε ψωμί ή φρυγανιά, σκέτα ή μαζί με μέλι, κανέλα, καρύδα ή φρούτα, να τα προσθέσετε σε σμούθις και να φτιάξετε μαζί τους τις δικές σας μπάρες ενέργειας αλλά και ότι βάλει ο νους σας. Ο δικός μου σκέφτομαι ήδη πολλά... Και ο Κώστας όμως έχει στο μυαλό του καινούρια προϊόντα για αθλητές αλλά και για το πρωινό τραπέζι μας.  

Τα προϊόντα Kisse the Earth συχνάζουν σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

(πηγή: www.sweetly.gr

Σχόλια άρθρου: 0