18.5.2023 7:05

Κυβερνητική πρόταση για τη Χίο από τη γεμάτη ΠΕΚΕΒ- Βίντεο

Αγωνιστικότητα, συσπείρωση και χαμόγελα αισιοδοξίας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στον Βροντάδο

Παρουσία δεκάδων στελεχών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που γέμισαν το κινηματοθέατρο της ΠΕΚΕΒ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, παρουσία του Βουλευτή Επικρατείας Γιώργου Καμίνη και του υπεύθυνου του τομέα μεταναστευτικής πολιτικής Βασίλη Χρονόπουλου.

Ακουμπώντας το φλέγον θέμα της μετανάστευσης και της διαχείρισής του καθώς και τις προεκτάσεις του σε επίπεδο συνεπειών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, Γιώργος Καμίνης και Βασίλης Χρονόπουλος, ανέλυσαν κάθε πτυχή του πολυπαραγοντικού προβλήματος, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει να θυσιαστούν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στο όνομα της ευημερίας χωρών της Ε.Ε. όπως η Γερμανία και η Ουγγαρία.

Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμαναν ότι οι κάτοικοι των νησιών θα πρέπει να έχουν αυξημένα αντανακλαστικά αφού μετά τις εκλογές, θα γίνουν αντιληπτές οι συνέπειες του νέου συμφώνου μετανάστευσης, το οποίο ως σχεδιασμό περιλαμβάνει των εγκλωβισμό όσων μεταναστών δεν λάβουν άσυλο στα νησιά όπου υπάρχουν δομές.

Παράλληλα σημείωσαν ότι η Ελλάδα, θα πρέπει να διαχειριστεί το πρόβλημα και ως προς την ανθρωπιστική του διάσταση, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν είναι ανθρωπιστική βοήθεια να εγκλωβίζει η κυβέρνηση κόσμο στα νησιά».

«Το νέο σύμφωνο δεν προβλέπει υποχρεωτικό μηχανισμό διαμοιρασμό ατόμων στην Ευρώπη. Η συμφωνία που έχει γίνει είναι η καταγραφή να γίνεται στα νησιά και όσοι δεν παίρνουν άσυλο να παραμένουν στις μεγάλες δομές. Έτσι η απειλή πάνω από τα κεφάλια των νησιωτών σε οποιαδήποτε κρίση θα είναι διαρκής», ανέφερε ο κ. Καμίνης και συνέχισε: «Πρόκειται για μία σύμβαση σε βάρος της χώρας και εν τέλει μία σύμβαση σε βάρος των νησιών. Ουσιαστικά πάμε σε τρεις κατηγορίες πολιτών εντός της Ε.Ε.. Κάτω κάτω οι νησιώτες, στη συνέχεια οι υπόλοιποι πολίτες των χωρών πρώτης υποδοχής και πάνω από όλους οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι και η Ευρώπη που ουσιαστικά μας εξαγοράζουν».

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του τομέα Μετανάστευσης του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Χρονόπουλος, εξήγησε το ουσιαστικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από την κυβέρνηση πέρα από τον αριθμό των όποιων δομών είναι το ποιες διαδικασίες πρέπει να γίνονται στα νησιά ώστε ο χρόνος παραμονής των μεταναστών να είναι ελάχιστος.

«Ο νόμος του ΠΑΣΟΚ το 2011 έλεγε ότι η όποια διαδικασία κρατά μέχρι 22 ημέρες. Αυτόν τον νόμο άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016 στις 20 Μαρτίου με τη νέα δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας και ήρθε η Νέα Δημοκρατία και τον έκανε ακόμα χειρότερο. Εμείς σαν ΠΑΣΟΚ δεν αλλάξαμε ποτέ άποψη. Έχουμε μόνο μια άποψη που συνοψίζεται στο εξής: «Δεν θα θυσιάσουμε τα νησιά. Μία πατρίδα ενιαία»».

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι τοποθετήσεις των 4 υποψηφίων Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι άνοιξαν την βεντάλια των θεμάτων καταθέτοντας τις προτάσεις τους για σειρά ζητημάτων όπως η δημιουργία κινήτρων για την παραμονή της νέας γενιάς στη Χίο πέρα από τις προσλήψεις με συμβάσεις και την απασχόληση στο μεταναστευτικό, την τοπική οικονομία, τον τουρισμό, τη ναυτιλία, τη μαστίχα αλλά και τα νέα έργα στο νησί.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ