9.1.2015 17:26

«Ζητώ την ψήφο που κάποτε δεν μου δώσατε» [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Μ. ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚHΡYΞΗ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

Το έργο που παρήγαγε στις 115 ημέρες που ήταν βουλευτής θεωρεί η Μαρία Σταυρινούδη ότι της δίνει το δικαίωμα  να ζητήσει και πάλι από το λαό της Χίου «την ψήφο που κάποτε δεν της έδωσε».  Όλο αυτό το διάστημα έμεινε σιωπηλή, ακόμη και όταν στο κοινοβούλιο  αντιμετωπίστηκε με πρωτόγνωρο  ρατσισμό στην ορκωμοσία της για τις ενδυματολογικές της επιλογές, τις ψήφους που πήρε και πολλά άλλα, γιατί θεώρησε σωστό ότι έπρεπε να κριθεί από  το έργο της.

Αφού παρουσίασε ένα κατάλογο έργων  που - όπως υποστηρίζει - εξασφάλισε για την ανάπτυξη και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της Χίου, δεν δίστασε μιλώντας έμμεσα  να εξαπολύσει τα βέλη της εναντίον των «φωστήρων» - όπως τους αποκάλεσε - εσωκομματικών και μη αντιπάλων της, που υποθάλπτουν την παρουσία και την δράση της στην πολιτική.

«Δεν είμαι ούτε και θέλω να είμαι πολιτικός με τη στενή έννοια  του όρου. Ακόμη και σήμερα κάποιοι φωστήρες που έχουν λάμψει δια της απουσίας τους σε όποιο πόστο και αν ανέλαβαν τριγυρίζουν και σχολιάζουν την παρουσία μου στην πολιτική. Δεν χρειάζεται να απαντήσω και δεν θα ακολουθήσω την τακτική τους. Η καλύτερη απάντηση είναι όσα κατάφερα στους τρεισήμισι  μήνες που ήμουν βουλευτής και τους προκαλών να τα κάνουν αυτά έστω και σε δύο ή τρία χρόνια. Ξέρω ότι η παρουσία ενός ανθρώπου και ειδικά μιας γυναίκας αυτοδημιούργητης στην πολιτική, χωρίς ίδιο συμφέρον,  χαλάει τη σούπα των ανεπάγγελτων μόνιμα βολεμένων και αργόσχολων πολιτικάντηδων. Εγώ, αν δεν εκλεγώ βουλευτής θα συνεχίσω αυτό που έκανα όλα μου τα χρόνια. Να δουλεύω και να παλεύω για το μέλλον των παιδιών μου και της Χίου μας».

Επιπρόσθετα δεν δίστασε να ευχαριστήσει «τον αγαπητό της» - όπως τον αποκάλεσε - συνάδελφο Κώστα Τριαντάφυλλο για την άριστη συνεργασία  που είχαν αυτό το διάστημα και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στις επιλογές του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ