29.12.2014 12:46

Πάμε σε εκλογές

«ΠΑΡΩΝ» ΨΗΦΙΣΕ Η ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ, Ο ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ, Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, Η ΝΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

Σε πρόωρες εκλογές, όπως ήταν και το επικρατέστερο σενάριο οδηγείραι η χώρα μετά την αδυναμία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα για τρίτη και τελευταία φορά .

Την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα στήριξαν 168 βουλευτές, ενώ «παρών» ψήφισαν 132 βουλευτές.

Ως εκ τούτου, ο απαιτούμενος αριθμός των 180 ψήφων για την εκλογή του υποψηφίου Σταύρου Δήμα δεν συγκεντρώθηκε και η χώρα οδηγείται σε εκλογές.

 Κατά το Σύνταγμα, ο Κάρολος Παπούλιας θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του έως την αντικατάστασή του, η δε κυβέρνηση οφείλει να κηρύξει δια του Προέδρου της Δημοκρατίας και εντός δέκα ημερών, τη λήξη των εργασιών της Βουλής, προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές και να εκλεγεί Πρόεδρος από τη νέα τη σύνθεση του κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14:00, στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ