15.1.2015 11:16

Όπλα μας η αλήθεια κι ευθύνη [ΒΙΝΤΕΟ]

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΤΟ METROPOLITAN

Με αναφορές για το μέλλον και τον στρατηγικό σχεδιασμό που απαιτεί η Χίος αλλά και για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση συνοδεύτηκε η ομιλία του υπ. Βουλευτή Νότη Μηταράκη στο ξενοδοχείο Metropolitan στην Αθήνα.

Τον Υφυπουργό Ανάπτυξης προλόγισε ο Νίκος Δένδιας σημειώνοντας στη σημαντική συμβολή του Χιώτη υποψήφιου Βουλευτή σε ζητήματα ανάπτυξης κι επενδύσεων.

Αναλυτικά η Ομιλία του:

"Φίλες και Φίλοι,

Σας ευχαριστώ θερμά για την σημερινή σας παρουσία εδώ.

Η παρουσία σας σήμερα εδώ, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα. Ότι αυτή τη μάχη θα την δώσουμε ενωμένοι και θα την κερδίσουμε. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ίσως στις πιο κρίσιμες εκλογές από τη Μεταπολίτευση, στις εκλογές όπου αναμετράται η ευθύνη με την ανευθυνότητα, η σταθερότητα με την περιπέτεια, η αλήθεια με τον λαϊκισμό. Η Νέα Δημοκρατία δίνει τη μάχη ενωμένη και συσπειρωμένη, μία γροθιά. Αυτή τη μάχη, τη δίνουμε μαζί και θα είναι νικηφόρα. Γιατί εμείς με το μέλλον της Ελλάδας δεν παίζουμε. Και δεν θα αφήσουμε αυτούς που αποφάσισαν με τη στάση να σύρουν τη χώρα σε νέες περιπέτειες, να παίξουν το μέλλον της Ελλάδας στα ζάρια. Δεν θα τους αφήσουμε να ρισκάρουν τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού. Για όλους αυτούς τους λόγους θα αγωνιστούμε. Θα αγωνιστούμε και θα κερδίσουμε. Θα κερδίσουμε γιατί τα όπλα μας είναι η Αλήθεια και η Ευθύνη. Και με την αλήθεια και την ευθύνη πορευτήκαμε τα 2,5 χρόνια που είχαμε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Χωρίς να υποκύψουμε στις σειρήνες του λαϊκισμού και της πλειοδοσίας υποσχέσεων όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Αλλά είπαμε στον ελληνικό λαό, την Αλήθεια και μόνο αυτή. Γιατί αυτό επέβαλε το Χρέος μας προς τους νέους ανθρώπους. Τους νέους ανθρώπους που αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον. Εδώ. Στον τόπο τους και όχι στη ξενιτιά.

Φίλες και Φίλοι,

Όπως γνωρίζετε το 2012 η κυβέρνηση που σχηματίστηκε υπό τον Αντώνη Σαμαρά ανέλαβε να κρατήσει όρθια τη χώρα. Και είχα την τιμή να αποτελώ μέρος αυτής της Κυβέρνησης. Τα δεδομένα τότε, ήταν εντελώς διαφορετικά από σήμερα. Βρισκόμασταν στο χείλος του γκρεμού και με το ένα πόδι έξω από την Ευρώπη και την ευρωζώνη. Αναλάβαμε μια μεγάλη πρόκληση και μια ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη. Να δουλέψουμε με σχέδιο και με πρόγραμμα για να αποκαταστήσουμε την χαμένη αξιοπιστία της χώρας και να διασφαλίσουμε τη παραμονή μας στην ΕΕ και στο ευρώ. Και με συγκεκριμένο σχέδιο, με κινήσεις βήμα βήμα και την μεγάλη αντοχή και υπομονή του ελληνικού λαού, τα καταφέραμε. Καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε την οικονομία, να πετύχουμε τα δίδυμα πλεονάσματα νωρίτερα από το αναμενόμενο και να θέσουμε σταδιακά τις βάσεις για το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Το νέο παραγωγικό μοντέλο που δεν θα βασίζεται στο υπερδιογκωμένο δημόσιο, στα ρουσφέτια και τη γραφειοκρατία, αλλά θα είναι φιλικό στις επενδύσεις, θα είναι ανταγωνιστικό και εξωστρεφές.

Σε αυτή τη πορεία, σίγουρα δεν τα κάναμε όλα σωστά. Αυτός που τολμά κάνει και λάθη. Όμως σε κάθε περίπτωση προχωρήσαμε μπροστά. Και σαν λαός καταφέραμε πολλά. Και αυτό το αναγνωρίζουν οι εταίροι μας στην ΕΕ, ξένοι οικονομικοί αναλυτές και διεθνείς οργανισμοί. Η μεταστροφή στα δημοσιεύματα του ξένου τύπου είναι ενδεικτική. Όλοι πλέον παραδέχονται ότι η Ελλάδα άρχισε να αλλάζει και στέκεται πια στα πόδια της. Ότι έκανε άλματα προόδου και επανέρχεται σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

 

 

Και αυτή τη θετική πορεία, κάποιοι με την ανεύθυνη στάση τους προσπάθησαν να την ανακόψουν. Μια ετερόκλητη συμμαχία λαϊκιστών, με τη ΧΑ, τους ΑΝ.ΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησαν να σαμποτάρουν αυτή τη πορεία. Και οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές και σε πολιτική αβεβαιότητα. Σε εκλογές που δεν τις ήθελε ο ελληνικός λαός. Και εμφανίζονται να υπόσχονται επαναδιαπραγματεύσεις και επιλεκτική αποπληρωμή του χρέους! Διαμηνύουν ότι θα επαναδιαπραγματευτούν τις επενδυτικές συμφωνίες της χώρας από το μηδέν, θα δημιουργήσουν νέες ΔΕΚΟ, θα επανακρατικοποιήσουν τις τράπεζες και άλλες τέτοιες υποσχέσεις σοβιετικού τύπου, που το μόνο που θα πετύχουν είναι να μας οδηγήσουν στο παρελθόν. Στο κρατικοδίαιτο οικονομικό μοντέλο που χρεοκόπησε πανηγυρικά. Εκεί θέλει να μας γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις σειρήνες του λαϊκισμού και των εύκολων υποσχέσεων. Αυτές τις ανεύθυνες υποσχέσεις πληρώνουμε σήμερα με την οικονομική κρίση.

Και εμείς απέναντι στην ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό, δίνουμε μία και μόνο δέσμευση. Αμέσως μετά τη νίκη μας στις 25 Ιανουαρίου, θα κλείσουμε την τελευταία αξιολόγηση και τη νέα συμφωνία και θα βγούμε οριστικά πλέον από την εξάρτηση και τον αναγκαστικό δανεισμό. Γιατί έχουμε σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Έχουμε έτοιμο το Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης. Ένα πλήρες αναπτυξιακό σχέδιο που θα στηρίζεται: σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν ανταγωνιστικότητα, σε ένα πρόγραμμα φορολογικών μειώσεων και στη συγκρότηση ενός δίκαιου κράτους που θα στηρίζει τους αδύναμους. Ένα σχέδιο που θα φέρει σταδιακά μέχρι το 2021, 54 δις στο ΑΕΠ της χώρας και 770.000 νέες θέσεις εργασίας. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα. Για την Ελλάδα της μετά των μνημονίων εποχής.

Ήδη για παράδειγμα ο Πρωθυπουργός μίλησε για άμεσες παρεμβάσεις ανακούφισης από τα φορολογικά βάρη αι συγκεκριμένα για:

 • Μείωση του ΕΝΦΙΑ, έτσι ώστε να αποφέρει έσοδα κάτω από το 1% του ΑΕΠ από το 1,43% σήμερα και μετατροπή του σε έσοδο της Αυτοδιοίκησης. 
 • Μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, έτσι ώστε ο ανώτατος συντελεστής του 42% να μειωθεί στο 32%.
 • Μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος των επιχειρήσεων σταδιακά,  έτσι ώστε να φθάσει τελικά στο 15%.
 • Καθιέρωση φορολογικής έκπτωσης και σε εισοδήματα από ατομικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα.
 • Με τα σύγχρονα ελεγκτικά εργαλεία που έχουμε ήδη υιοθετήσει, μπορούμε επιτέλους να καταργήσουμε τα τεκμήρια διαβίωσης και το φόρο που προκύπτει από τέτοια ξεπερασμένα «τεκμήρια».
 • Επίσης θα καταργήσουμε «το πόθεν έσχες» για την πρώτη κατοικία.
 • Διερευνούμε την επέκταση της απαλλαγής ΦΠΑ από την πρώτη κατοικία, για Έλληνες και ξένους πολίτες, για να τονώσουμε τον κατασκευαστικό κλάδο.
 • Προχωράμε σε κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό, όπως έχουν κάνει αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με τεράστια μάλιστα επιτυχία. Όπως συνέβη στο Βέλγιο και την Ιταλία. Αυτό θα ενισχύσει την κεφαλαιακή βάση του τραπεζικού μας συστήματος και την απαραίτητη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.     
 • Και φυσικά δεσμευόμαστε για την διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά μας.

Αυτήν την ώρα η πατρίδα μας αλλά και ο τόπος μας η Χίος χρειάζεται την υπέρβαση, το κάτι παραπάνω. Και γι’ αυτό ζήτησα από τον Πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον Αντώνη Σαμαρά να είμαι υποψήφιος στη Χίο. Το να είμαι υποψήφιος βουλευτής στην πατρίδα μου είναι αυτό που πάντα ήθελα. Στη Χίο είναι οι ρίζες μου και ξέρω την ψυχή του νησιού. Και όταν είσαι συναισθηματικά δεμένος με αυτό που υπηρετείς μπορείς να υπερβαίνεις και τον εαυτό σου και τις τυπικές δυνατότητες. Και τώρα χρειαζόμαστε το «παραπάνω», την υπέρβαση, τη θετική φόρτιση. Την αφοσίωση. Κάποιοι θέλουν να θολώσουν αυτήν την εικόνα επειδή έζησα και εργάστηκα πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Ματαιοπονούν όμως αν νομίζουν ότι θα με πλήξουν με αυτόν τον τρόπο. Γιατί αν και είμαι νέος σχετικά, έχω κολλήσει πολλά ένσημα. Έχω εργαστεί σε δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον στο εξωτερικό και εκεί έμαθα να βάζω στόχους και να τους πετυχαίνω. Και αυτό θα κάνω και τώρα. Γιατί ποτέ δεν ήμουνα αργόσχολος της πολιτικής και ούτε ποτέ θα γίνω. Θέλω να προσφέρω στους συμπολίτες μου και να είμαι χρήσιμος. Και την δύσκολη ώρα, στη κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, επιστρέφω στο τόπο μου για να δώσω το κάτι παραπάνω. Το κάτι παραπάνω που αξίζει στο νησί μας.

Και επειδή δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ αλλά να μιλώ πάντα με συγκεκριμένα στοιχεία, θα αναφέρω επιγραμματικά τις προσπάθειες που έκανα για το νησί μας και όσα πετύχαμε αυτά τα δυόμιση χρόνια της παραμονής μου στο Υπουργείο Ανάπτυξης:

Πρώτη μου προτεραιότητα ήταν το αεροδρόμιο. Έπειτα από 20 χρόνια στασιμότητας προχωρήσαμε μπροστά. Από την πρώτη ουσιαστική εμπλοκή που είχα τον περασμένο Απρίλιο με τους αρμόδιους φορείς θέσαμε συγκεκριμένο πλαίσιο με ορίζοντα το τέλος του 2014 και εργαστήκαμε συστηματικά σε αυτό. Πλέον είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχαμε θέσει και το έργο της επέκτασης του αεροδιαδρόμου μπαίνει επιτέλους στη φάση της υλοποίησης.

Δεύτερη βασική προτεραιότητα με μεγάλη αναπτυξιακή σημασία, ήταν η ανάπτυξη των υδατοδρομίων. Ειδικότερα, ότι το θεσμικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια σχεδιάστηκε και θεσμοθετήθηκε με το Ν. 4146/2013  που εμείς φτιάξαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Ήδη εκδηλώθηκε σχετικό επενδυτικό ενδιαφέρον και είμαστε πολύ κοντά ώστε και η Χίος να μπει στον χάρτη των μετακινήσεων με υδροπλάνα.

Ακόμα αποτελεί ισχυρή μου πεποίθησή ότι το Πανεπιστήμιο πρέπει να συνδεθεί με την αγορά εργασίας και να συμβάλλει και αυτό στην αναπτυξιακή διαδικασία. Γι’ αυτό ζήτησα από τον κ. Λοβέρδο, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα, την ίδρυση Ξενόγλωσσου Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το στοίχημα τώρα είναι να λειτουργήσει άμεσα το εν λόγω Τμήμα, αν όλα προχωρήσουν ομαλά, από το Σεπτέμβριο του 2015.

Κατά τα δυόμιση χρόνια της θητείας μου στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προσπάθησα να φέρω επενδύσεις στη χώρα, επενδύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις στην αγορά εργασίας και προοπτική για τον τόπο μας. Πιο συγκεκριμένα:

 • Το  ΚΕΠΕ κατέγραψε νέες επενδύσεις συνολικού ύψους 37,6 δις Ευρώ. Επενδύσεις με ονοματεπώνυμο από εταιρείες που είτε βρίσκονταν στην Ελλάδα και αποφάσισαν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους, είτε από ξένες επιχειρήσεις που για πρώτη φορά αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας.
 • Το εξωτερικό εμπόριο ανήλθε για πρώτη φορά το 2013 στα 27,5 δις Ευρώ.
 • Το 2014 ήταν χρονιά ρεκόρ και για τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς υπογράφηκαν 7 έργα συνολικής επένδυσης 450 εκ. Ευρώ
 • Στον Αναπτυξιακό Νόμο τα επενδυτικά σχέδια που κατατέθηκαν το 2014 αυξήθηκαν κατά 370% σε σχέση με το 2013.
 • Η παγκόσμια τράπεζα στην ετήσια έκθεση DoingBusiness2015 έθεσε την Ελλάδα στην 61η θέση έναντι της 100ης που βρισκόταν το 2012.
 • Τέλος, με τον Ν. 4146/2013 θεσπίσαμε την Κεντρική Αδειοδοτική Αρχή που αποτελεί την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση και θεσμική αλλαγή για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Σε αυτά τα δυόμιση χρόνια έκανα εκατοντάδες επαφές για την προσέλκυση νέων επενδύσεων στη χώρα. Όλες αυτές οι επαφές, η εμπειρία και η γνώση που απέκτησα από την Υπουργική θητεία αλλά και την προσωπική μου εργασία στο εξωτερικό μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη της Χίου. Για να φτιάξουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Αυτό το νέο παραγωγικό μοντέλο δεν έχει κέντρο την Αθήνα. Στο κέντρο του είναι όποια περιοχή της Ελλάδας «σκέφτεται» και παράγει με νέο τρόπο. Η Χίος, ο τόπος μας,  μπορεί να το κάνει.  Είναι στη φύση της και στην παράδοσή της. Είναι στο γονίδιο μας η επιβίωση, η ανάπτυξη και η προκοπή. Εδώ, έχουμε φυσικά πλεονεκτήματα που δύσκολα τα συναντάς όλα μαζί. Νησί με τεράστια ναυτιλιακή παράδοση, ευλογημένο κάμπο και προϊόν μοναδικό στον κόσμο.

Για να γίνουν όλα αυτά δουλειές, να γίνουν εμπορικές συναλλαγές, τουρισμός όλο το χρόνο, εξαγωγές, για να είμαστε στο κέντρο των επενδύσεων και των εξελίξεων στους τομείς που έχουμε το πλεονέκτημα, χρειάζεται να μιλήσουμε σε πολλές «γλώσσες». Στη «γλώσσα» των επενδυτών και της αγοράς. Στη «γλώσσα» της αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων. Στη «γλώσσα» της διεκδίκησης στο πολιτικό πεδίο. Στη «γλώσσα» της κοινωνίας. Και κυρίως στη γλώσσα της συνεργασίας. Όλοι οι Χιώτες, όλοι οι φορείς, βουλευτές, τοπική αυτοδιοίκηση, ιδιωτικός τομέας, προσωπικότητες που συνδέονται με το νησί μας. Και να πούμε συγκεκριμένα πράγματα. Να τους βάλουμε χρονοδιάγραμμα, να αναλάβουμε ο καθένας μια αποστολή για τη Χίο. Εδώ πρέπει να σημειώσω την άψογη συνεργασία μου τόσο με την νέα Δημοτική αρχή όσο και με την αντιπεριφέρεια για δρομολογήσουμε τις λύσεις στα προβλήματα της περιοχής και να θέσουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη των νησιών μας.

Φίλες και Φίλοι,

Η Χίος, τα Ψαρά και οι Οινούσσες μπορούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες ανάπτυξης με την αξιοποίηση σημαντικών επιχειρηματικών δυνάμεων που διαθέτουν. Αν επιθυμούμε να ευημερήσουμε οφείλουμε να εμπιστευτούμε και να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις αυτές. Το νέο ΕΣΠΑ, το Περιφερειακό Πρόγραμμα και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης αποτελούν σημαντικά εργαλεία στην κατεύθυνση αυτή. Πλέον έχουμε άρει σοβαρά γραφειοκρατικά εμπόδια που υπήρχαν. Τα Προγράμματα είτε έχουν εγκριθεί, είτε βρίσκονται σε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποτελούν ένα από τα όπλα για την ενίσχυση της ρευστότητας.

Οφείλουμε να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να διατηρήσουμε και να αναβαθμίσουμε τις δομές της ναυτικής εκπαίδευσης. Να δημιουργήσουμε συνέργειες που να οδηγούν στο να αποκτήσουμε ποιοτικό πλεονέκτημα στον τομέα, ώστε να γίνουμε παγκόσμιο σημείο αναφοράς. Να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό περιβάλλον, προκειμένου να προσελκύσουμε υπηρεσίες προς τη ναυτιλία ή ακόμη και τμήματα από ναυτιλιακές εταιρίες που μπορούν στη σημερινή εποχή του διαδικτύου να λειτουργήσουν αποκεντρωμένα. Να αξιοποιήσουμε τους τομείς που παρουσιάζουν σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες όπως:

 • Η Αγροδιατροφή
 • Ο Τουρισμός (με έμφαση στις ειδικές μορφές του)
 • Οι Πολιτιστικές & δημιουργικές βιομηχανίες
 • Οι Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ)
 • Και τα Logistics

Τέλος θα ήθελα να πω δυο λόγια για τους συνταξιούχους ναυτικούς που υπέστησαν σοβαρές μειώσεις στις συντάξεις τους. Το να υποσχεθεί κανείς άμεση επαναφορά, είναι απλώς ένα τεράστιο ψέμα. Η επαναφορά θα γίνεται όσο η οικονομία μας σταθεροποιείται και αναπτύσσεται. Το γεγονός ότι καταφέραμε να έχουμε δύο πλεονασματικούς προϋπολογισμούς και όσο συνεχίζουμε σε αυτό το δρόμο είναι που δημιουργούν τη βεβαιότητα για αποκατάσταση των περικοπών.

Φίλες και φίλοι,

Σήμερα όλοι κρινόμαστε από το τι μπορούμε να πράξουμε και από την αποτελεσματικότητά μας και όχι από την ανάπτυξη θεωρητικών σχεδίων ή και πειραματισμών. Οι πολιτικοί οφείλουμε να είμαστε χρήσιμοι για τους πολίτες και πάνω από όλα να είμαστε συγκεκριμένοι και αποτελεσματικοί. Αν επιθυμούμε να δούμε προκοπή και προοπτική  για τους πολίτες της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών οφείλουμε όχι να υποσχόμαστε αλλά να υλοποιούμε συγκεκριμένα σχέδια. Σχέδια που μπορούν να γίνουν και να έχουν άμεσο αποτέλεσμα. Η εποχή των μεγάλων υποσχέσεων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Αν θέλουμε να υπηρετήσουμε τον άνθρωπο, δεν μπορούμε ως νέοι μάγοι να περιγράφουμε λύσεις που δεν υπάρχουν ή να μένουμε στις διαπιστώσεις. Έχουμε αγωνιστεί και έχουμε θεμελιώσει, με μεγάλες θυσίες όλων, την οριστική έξοδο από την κρίση. Οφείλουμε να διατηρήσουμε αυτά τα θεμέλια και να μην μπούμε σε νέες, ακόμη χειρότερες περιπέτειες που επιθυμούν να μας οδηγήσουν οι αναπαλαιωμένοι μαθητευόμενοι μάγοι. Αυτόν τον αγώνα πρέπει να συνεχίσουμε. Και να τον δώσουμε ενωμένοι ενάντια στον λαϊκισμό και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ πλέον μιλάμε για το μέλλον του τόπου μας. Εδώ μιλάμε για το νησί μας. Για τους ανθρώπους μας. Για την επένδυση της ζωής μας."

 

Ν. Δένδιας: "Η Χίος θα έχει έναν βουλευτή – υπουργό που ξέρει να μάχεται για τους ανθρώπους της." 

«Ξέρω πόσο σημαντικό είναι να έχει το νησί έναν βουλευτή  ή έναν υπουργό που μάχεται γι’ αυτό. Που ξέρει να μάχεται για τους ανθρώπους του. Θέλω να σας πω ότι είστε πολύ τυχεροί, είμαστε όλοι πολύ τυχεροί όταν έχουμε νέους ανθρώπους, πετυχημένους στον επαγγελματικό τομέα που αφήνουν τη δουλειά και αφιερώνονται σε αυτό που τελικά αποτελεί συνταγματική και κοινωνική υποχρέωση του κάθε ανθρώπου: την υπηρεσία στα κοινά».  Με αυτά τα λόγια ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Δένδιας χαιρέτησε χθες την υποψηφιότητα του Νότη Μηταράκη για τη Χίο. Απευθυνόμενος στους ετεροδημότητες της Χίου, που έδωσαν μαζικό παρών στη χθεσινή συγκέντρωση στο Ξενοδοχείο «Χανδρής» στην Αθήνα, ο κ. Δένδιας  εξήρε το έργο που έκανε ο κ. Μηταράκης στο Υπουργείο Ανάπτυξης λέγοντας με έμφαση: «Κάναμε πράγματα μαζί  και ο Νότης ήταν ο μοχλός».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ