21.1.2015 9:44

Ο καιρός των εκλογών και οι ανάγκες των καιρών

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ

Ούτε μια βδομάδα δεν έμεινε μέχρι την Κυριακή της 25ης Γενάρη.

Σ’ αυτές τις εκλογές κρίνεται αν θα συνεχιστεί η χωρίς έλεος επίθεση στις ζωές μας ή αν θα ενισχυθούν οι δυνάμεις της έμπρακτης αντίστασης και ανατροπής, του ανυποχώρητου αγώνα.

Γι’ αυτό: καταδικάζουμε το μαύρο μέτωπο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όλο το αντιδραστικό πολιτικό σύστημα και τα «θολά» Ποτάμια, τα ΚΙΔΗΣΟ κλπ. τις πολιτικές μεταγραφές. Συντρίβουμε τη νεοναζιστική, ρατσιστική, βαθιά συστημική Χρυσή Αυγή.

Εμπρός λοιπόν Αριστερά!!!

 

Και να λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ που ετοιμάζεται να φορέσει το κυβερνητικό κοστούμι!!

Το ασαφές «καμιά θυσία» για το ευρώ έχει μετατραπεί στο «πάση θυσία» για το ευρώ.

Η κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων «με ένα άρθρο», η διαγραφή του «επαχθούς» χρέους,  έχουν μετατραπεί σε διαπραγμάτευση με τους «εταίρους» δανειστές. «Οι λύκοι με τα πρόβατα αγκαλιά» να συνομιλούν «ισότιμα».

Η «συνέχεια» του κράτους, το «ανήκομεν εις την δύσιν» ζει και βασιλεύει.

Η υποστολή των λαϊκών διεκδικήσεων, το «εφικτό», το «δεν γίνεται αλλιώς», η θεωρία της «χαμένης ψήφου» και τόσα άλλα, όσο πλησιάζουμε την ημέρα των εκλογών, βγαίνουν από τη φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η «διαπραγμάτευση» όμως οδηγεί σε διάψευση των ελπίδων του λαού, σε μοίρασμα της φτώχειας.

Ο κίνδυνος για την παλινόρθωση των πιο αντιδραστικών δυνάμεων παραμένει ανοιχτός…

 

Από την άλλη ούτε η πολιτική του ΚΚΕ δίνει απάντηση. Ενώ μιλάει κατά της ΕΕ, για διαγραφή του χρέους το μεταφέρει στο «επέκεινα» της λαϊκής εξουσίας, αρνούμενο ταυτόχρονα την ανοιχτή πολιτική σύγκρουση, τους ενωτικούς μαχητικούς αγώνες, ενισχύοντας τον ενδοαριστερό εμφύλιο.

 

Σ’ αυτές τις εκλογές δυνάμεις της Αριστεράς, με διαφορετική προέλευση αλλά κοινή στόχευση ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ συνεργάζονται. Ενάντια στη διάσπαση και τον κατακερματισμό ανοίγουμε το δρόμο για τη συμπόρευση όλων των αγωνιστών και των δυνάμεων που αναζητούν δρόμους ρήξης και ανατροπής.

Να πάρουμε πίσω ότι μας έκλεψαν !! Να διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν!!

 

Ενισχύουμε – στηρίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ. Την Αριστερά που δε φοβάται να πετάξει το γάντι στο Σαμαρά και την παρέα του… στην εξουσία…

Που τολμά την αναγκαία ρήξη με την ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό, με μονομερή κατάργηση των μνημονίων και διαγραφή του χρέους, με κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων με εργατικό και  κοινωνικό έλεγχο, με ένα συνολικό πρόγραμμα ανατροπής.

Που έχει εμπιστοσύνη στη δύναμη του αγωνιζόμενου λαού. Που όποια κυβέρνηση και εάν έρθει, θα πρωτοστατήσει στους αγώνες για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα ενάντια σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα των αγορών.

Που παλεύει για να ανοίξει δρόμους για μια άλλη κοινωνία χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση.

 

 

Υπογραφές:

 

Αποστολίδης Ζανής

Βαφιά Μαρίκα,

Γανιάρη Ιφιγένεια

Δηράκης Γιάννης

Καλόγερος Παντελής

Καρράς Γιάννης

Κόνιας Γιάννης

Κούνουπας Νίκος

Λουκάς Γιάννης

Ντούλος Αποστόλης

Παππάς Βασίλης

Πλανουδάκης Μιχάλης

Πυκνή Δέσποινα

Συράκης Δημήτρης

Φιστουρή Μαρία

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ