8.1.2015 19:28

Το καυτό παρασκήνιο της κατά πλειοψηφία έγκρισης

• ΠΟΙΟΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΟΠΕΙ Ο ΑΝ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΑ … ΚΟΡΔΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚ. ΚΡΙΜΙΖΗ

Ένα veto της τελευταίας στιγμής και μια προσωρινή αποχώρηση αναστάτωσαν την επικυρωτική συνεδρίαση της Νομαρχιακής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τους υποψηφίους βουλευτές.

Η Κεντρική Επιτροπή Εκλογών ενημέρωσε τη Νομαρχιακή ότι επιθυμεί τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Χίου των Ευαγ. Μανιτσούδη, Ανδ. Μιχαηλίδη και Αρ. Τύμπα και της επέστρεφε με τη μορφή διλήμματος το ερώτημα ποια από τις δυο υποψηφιότητες (Μικέ Κριμιζή και Στ. Καραβασίλη) επιθυμούσε για την τέταρτη θέση.

Σχεδόν μια ώρα αργότερα στην δυάδα προστίθονταν και το όνομα του Γ. Γεωργίτση, εμβόλιμο από την «Αριστερή Πλατφόρμα».

Από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης η «πτέρυγα Σφυράκη» έθεσε θέμα ως προς την αποδοχή της υποψηφιότητας του Ανδρ. Μιχαηλίδη. Με πρωτεργάτη τον Δημ. Λαβατσή εξέφρασε αντιρρήσεις ως προς την υποψηφιότητα του γιατρού, «για τις ιδέες που έχει» αλλά και για την απόμακρη στάση που κράτησε στην πορεία του κόμματος προς την εξουσία. Οι θέσεις Λαβατσή υποστηρίχθηκαν και από τρία επιπλέον μέλη της Νομαρχιακής, μεταξύ των οποίων κι ενός από τους υποψηφίους. Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία όπου με διευρυμένη πλειοψηφία αποφασίστηκε η έγκριση της υποψηφιότητας Μιχαηλίδη.

Η οπισθοχώρηση Μικέ

Ένα δεύτερο αγκάθι δημιουργήθηκε από την απόφαση του Μ. Κριμιζή να δηλώσει ξαφνικά ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του. Ήταν η έκφραση μιας προσωπικής πικρίας, καθώς ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης της περασμένης εκλογικής αναμέτρησης αισθάνθηκε – για άλλη μια φορά – κατάφορα αδικημένος από το γεγονός ότι προτείνονταν διαζευκτικά από την Κεντρική Επιτροπή Εκλογών η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο.

Τα μέλη της Νομαρχιακής επιχείρησαν να τον μεταπείσουν κι έπειτα από 5-6 αρχικές αρνήσεις του ο Μ. Κριμιζής επανήλθε ως υποψήφιος. Η απόφαση της Νομαρχιακής εκείνος να είναι ο τέταρτος του ψηφοδελτίου ελήφθη ομόφωνα, ακόμα και με την ψήφο του Στ. Καραβασίλη και της Μ. Σαραντινίδου (συζύγου του Γ. Γεωργίτση), που θεωρητικά ήταν συνδιεκδικητές της τέταρτης θέσης.

Από σήμερα ενότητα

Οι ανταγωνισμοί για τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο ολοκληρώθηκαν την Τρίτη το βράδυ. Με το ψηφοδέλτιο πια δεδομένο το σύνολο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει τις στιγμές έντασης και φαίνεται αποφασισμένο να δώσει με αρραγές το μέτωπο την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ