4.1.2015 23:39

Εμπόλεμη ζώνη για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου

ΟΞΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ - ΜΑΛΑΦΗ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΝΟΔΕ

 

Με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί μοιάζει 20 ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες ο στελεχιακός μηχανισμός της τοπικής Ν.Δ.. Η κατηγοριοποίηση των ενδιαφερόμενων υποψηφίων σε δυο ομάδες, τους «σίγουρους» (Μ. Σταυρινούδη και Ν. Μηταράκης) και των «υπό αίρεση» υπολοίπων μετέτρεψε την αποψινή διευρυμένη ΝΟΔΕ σε πεδίο επίλυσης των διαφορών.

Παρουσία του αναπληρωτή οργανωτικού γραμματέα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου οι Στ. Μιχαηλίδης και Γ. Μαλαφής απαίτησαν ισότιμη αντιμετώπιση των υποψηφίων με άμεση ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων και είδαν την άποψη τους να ενστερνίζονται κομματικά μέλη, (Στ. Μπατίδης), μεταξύ των οποίων και τον πρώην βουλευτή Γ. Κοσμίδη, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει και να γίνει σεβαστός ένας κώδικας δεοντολογίας μεταξύ των υποψηφίων.

 

Άμεση ανακοίνωση

Να στήσει κάλπες η ΝΟΔΕ εδώ και τώρα και το αποτέλεσμα τους να σεβαστεί η ηγεσία του κόμματος ζήτησε ο Γ. Μαλαφής. «Διαφορετικά να ξέρουν ότι θα γίνουν εκλογές με τις 270 ψήφους της Μαρίας και τη Mercedes και τους σωματοφύλακες που μεταφέρουν το Νότη στις περιοδείες του στα χωριά», ζήτησε ο Γ. Μαλαφής.

Σε ανάλογο μήκος κύματος ο Στ. Μιχαηλίδης μίλησε για αντιμετώπιση δυο ταχυτήτων στους ενδιαφερόμενους υποψηφίους, δίνοντας περιθώριο χρόνου ως τη Δευτέρα το μεσημέρι για τη γνωστοποίηση των υποψηφίων. «Αν εξαντληθεί, όπως ακούγεται, και η επόμενη εβδομάδα, ώσπου να κλείσουμε γραφεία και να συνδεθεί σ’ αυτά το τηλέφωνο δεν θα έχουμε ούτε 10 ημέρες δυνατότητας για ισότιμη εκλογική μάχη», ανέφερε.

 

«Είμαι Χιώτης»

Το αδιαμφισβήτητο της εντοπιότητας του, το οποίο βεβαίως κανένας δεν έθεσε σε δοκιμασία, υπερασπίστηκε ο Ν. Μηταράκης. Ο υφυπουργός προκάλεσε όποιον τον χαρακτηρίζει «ξένο σώμα» στη Χίο να κάνει μια βόλτα στον Κάμπο, ενώ τόνισε ότι η απουσία του επί χρόνια από το νησί οφείλονταν στην πολυετή εργασιακή του ενασχόληση στον τραπεζικό χώρο στο εξωτερικό, από το οποίο επέστρεψε αδιαφορώντας για την απώλεια υψηλών εισοδημάτων.

 

Έκπληξη Ατσάλη

Ως κερασάκι στην τούρτα ήρθε η τοποθέτηση του Βαγ. Ατσάλη, ο οποίος αρχικά υπονόησε ότι θέτει και ο ίδιος τον εαυτό του στη διάθεση του κόμματος, ενώ οι περισσότεροι ήδη γνώριζαν ότι μεταξύ των 8 υποψηφιοτήτων που ήδη έχουν αποσταλεί στη Συγγρού είναι και της συζύγου του Π. Τασσοπούλου. Η τελευταία έφτασε 10 λεπτά πριν τη λήξη της συνεδρίασης και εγγράφως υπέβαλε υποψηφιότητα.

 

Ενωτικά μέσα ή έξω

Τα οξυμμένα πνεύματα επιχείρησε να κατευνάσει η τοποθέτηση του Γ. Ξενάκη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος έντασης, καθώς η κοινωνία της Χίου γνωρίζει τον κάθε ενδιαφερόμενο, κι ας έρχονταν η τοποθέτηση του σε ευθεία σύγκρουση με τη βιασύνη του στη διεκδίκηση της δημοτικής υποψηφιότητας πριν ένα χρόνο.

«Κατέθεσα την υποψηφιοτητά μου με μόνο κριτήριο να στηριχθεί σ’ αυτή τη δύσκολη περίσταση το κόμμα», ανέφερε ο Ν. Νύκτας. Ο δικηγόρος ζήτησε από τον κ. Παντάκη, να μεταφέρει στη Συγγρού ότι ο ίδιος θα δώσει κάθε ικμάδα από τη ζωντάνια του είτε εντός, είτε εκτός ψηφοδελτίου, συμβάλλοντας καθοριστικά να πέσουν οι τόνοι.

Αίσθηση προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε ο Στ. Κάρμαντζης κατά της ΝΟΔΕ, ουσιαστικά κατηγορώντας την ότι δεν τον βοήθησε επαρκώς στη μάχη των περιφερειακών εκλογών, θεωρώντας ότι η επιτυχία της Χίου ήταν καθαρά προσωπική του υπόθεση.

 

Στη συνεδρίαση πάντως στα κατάμεστα γραφεία της οδού Ομήρου έγινε φανερό ότι αν η απόφαση της ηγεσίας της Ν.Δ. δεν ληφθεί μέσα στις επόμενες ώρες, δεν θα πρέπει να αποκλείονται ούτε αποχωρήσεις από την κούρσα των υποψηφιοτήτων από όσους θεωρούν ότι η καθυστέρηση έχει προφανή στόχο να ευνοηθούν όσοι θεωρούν σίγουρη τη δική τους υποψηφιότητα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ