15.1.2015 21:02

Εκλογές σε θολό τοπίο για τα τοπικά ζητήματα

• ΤΟ «ΓΟΡΓΟΝ» ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΠΟΣΙΩΠΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι σοβαρές επιπτώσεις της κρίσης στο κομπόδεμα κάθε οικογένειας, σε συνδυασμό με την ταχύτητα της προεκλογικής περιόδου δεν επιτρέπουν στα κόμματα και τους τοπικούς υποψηφίους να επεξεργαστούν και να εξαγγείλουν αναλυτικές πολιτικές για μια σειρά από εκκρεμή τοπικά ζητήματα.

Από τον πολιτικό διάλογο έχει σχεδόν εξαφανιστεί κάθε αναφορά στις ειδικές θέσεις των κομμάτων για τα θέματα του νησιού, ενώ η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια «επιστρατευμένων» υποψηφίων, ιδιαίτερα στα λεγόμενα μικρά κόμματα, έχει ως συνέπεια οι περισσότεροι να μην έχουν έρθει καν σε επαφή με τα τοπικά προβλήματα.

Τα τοπικά κόμματα οργανικά έχουν πάψει (τα περισσότερα) να λειτουργούν. Δεν επεξεργάζονται πολιτικές για το νησί και έχουν αποκτήσει ένα ρόλο απλού εκπροσώπου Τύπου των κεντρικών κομματικών οργανώσεων. Ελάχιστοι σήμερα γνωρίζουν ποιες είναι οι συγκεκριμένες θέσεις τους, επί παραδείγματι για τη μορφή λειτουργίας που θα πρέπει να έχει η δυτική πύλη του νησιού ή με ποια άποψη συντάσσονται για τη χρήση του κεντρικού λιμένα.

Στις 25 Ιανουαρίου ασφαλώς ψηφίζουμε στην κάλπη για την πολιτική κατεύθυνση της χώρας. Είναι σκόπιμο όμως ταυτόχρονα να γνωρίζουμε ποια θα είναι η στάση κάθε κόμματος σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν το νησιωτικό μικρόκοσμο μας. Ο «π», σε μια προσπάθεια να φωτίσει την αθέατη αυτή πλευρά, την κρίσιμη τελική εβδομάδα της προεκλογικής αναμέτρησης θα ζητήσει από όλους τους υποψηφίους να τοποθετηθούν και σε μια σειρά τοπικών αιτημάτων. Αποσπώντας κατάλληλες δεσμεύσεις για τα θέματα που θα απασχολήσουν την τοπική μας κοινωνία την επόμενη ημέρα, ανεξάρτητα πιθανά από τις εθνικές πολιτικές εξελίξεις. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ