21.1.2015 20:24

Διπλή δέσμευση Μηταράκη για τη Χίο [BINTEO]

«ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ», «ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ»

Τη δυνατότητα να εργαστεί για τη Χίο και τους κατοίκους της, να δώσει «το κάτι παραπάνω» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ζήτησε από την κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Χανδρής» ο υποψήφιος Βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας.

Θέτοντας εξ αρχής το δίλλημα ή υπεύθυνη και ρεαλιστική στάση ή λαϊκισμός και κίνδυνος για το μέλλον της χώρας ο Ν. Μηταράκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλοντάς τον για ανεύθυνη στάση και σοβιετικού τύπου υποσχέσεις που όπως είπε το μόνο που θα πετύχουν θα είναι να οδηγήσουν την Ελλάδα στο παρελθόν.

«Παραμένει ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ»

Αναφερόμενος στη νησιωτικότητα ο κ. Μηταράκης επανέλαβε τη δέσμευσή του για τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές ενώ στοχεύοντας σε μεγάλο μέρος του ακροατηρίου που αποτελούνταν από συνταξιούχους ναυτικούς χαρακτήρισε ως ψέμα την άμεση επαναφορά των συντάξεων στα προηγούμενα επίπεδα.

«Γνωρίζουμε την ανάγκη να στηρίξουμε την περίθαλψη των ναυτικών πολύ πιο ενεργά. Τώρα που πάλι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Η Ναυτιλία παίζει ένα ειδικό ρόλο. Είναι η μεγάλη παρακαταθήκη της Ελλάδος, είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Στηρίζουμε την ναυτιλία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταργήσει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου», είπε μεταξύ άλλων.

Μοντέλο ανάπτυξης σε 7 άξονες

Αναλύοντας τον σχεδιασμό του για τη Χίο ο κ. Μηταράκης έκανε λόγο για την ανάγκη ύπαρξης νέου μοντέλου ανάπτυξης του νησιού βασιζόμενο στην ιστορία και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Αυτό το συνόψισε σε 7 συνολικά άξονες:

  • Το αεροδρόμιο και τα υδατοδρόμια για να συνδεθούν τα τρία νησιά μας.
  • Οι υποδομές στο κεντρικό λιμάνι και στα Μεστά, έτσι ώστε να λειτουργούν ως ενιαίο σύστημα και με τη δίδυμη μαρίνα στη Χίο.
  • Ειδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα για τη μαστίχα και νέους τρόπους προώθησης.
  • Διαχειριστικό σχέδιο για τα φράγματα και συνολικά για τα νερά μας.
  • Σύνδεση των ναυτιλιακών μας σχολών με συνέργειες που θα αυξήσουν το κύρος τους.
  • Αναβάθμιση της ποιότητας της υγειονομικής περίθαλψης.

Έμμεσες απαντήσεις στη Σταυρινούδη

Από το στόχαστρο του Ν. Μηταράκη δεν ξέφυγαν ούτε οι δηλώσεις της Μ. Σταυρινούδη. Απαντώντας έμμεσα αλλά χωρίς να κατονομάσει τη συνυποψήφιά του ο ίδιος ανέφερε:

«Αγαπάω τον τόπο. Όπως ο κάθε ένας και η κάθε μια από εσάς. Κανείς δεν έχει αποκλειστικότητα, όλοι έχουμε πάθος για τον νησί μας. Το κρίσιμο λοιπόν, το ζητούμενο είναι πλέον όχι τι ξέρεις, όχι τι αγαπάς αλλά τι μπορείς να προσφέρεις. Και ήρθα εδώ για να μείνω και σας ζητώ να με κρίνετε για το έργο μου».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Ν. Μηταράκης επανέλαβε τη διπλή δέσμευσή του για τη Χίο ότι πρώτον θα παλέψει για το νησί και δεύτερον ότι θα είναι συστηματικά δίπλα στους πολίτες. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ