8.1.2015 14:50

"Δεν θα γίνω λόγος διαίρεσης των τοπικών μου συντρόφων"

• ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ Ο Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

Τη φημολογία των τελευταίων ημερών, ότι αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος, επιβεβαίωσε με την ακόλουθη δήλωση του ο Κώστας Τριαντάφυλλος:

"Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους και όλες για την πολύ θερμή συμπαράσταση και αναγνώριση της προσπάθειας που κατέβαλα τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Ήταν μια περίοδος πολύ δύσκολη, σε εθνικό, τοπικό, παραταξιακό αλλά και προσωπικό επίπεδο. Σε ένα πλαίσιο, όπου δεν υπήρχαν παροχές, αλλά δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα, κατέθεσα και υλοποίησα, στο μέτρο του εφικτού, ένα πρόγραμμα για τον Νομό Χίου, μια προοδευτική πολιτική για τη χώρα. 
Δεν σας διαχώρισα ποτέ σε κατηγορίες ή κομματικές αποχρώσεις. Υπήρξα πάντοτε πιστός στη συνταγματική αρχή της ισότητας των πολιτών.

Σήμερα, σας δηλώνω ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Πίστευα και πιστεύω στην ενότητα της δημοκρατικής παράταξης. Πάλεψα για την ενότητα, την ανανέωση και την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κάθε ημέρα της κοινοβουλευτικής μου θητείας.
Εκτιμώ τον Γιώργο Παπανδρέου και την πρόταση για τον τόπο, που αυτός εξέφρασε και εκφράζει.
Εμπνέομαι από τις αρχές και τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας και θα συνεχίσω να εργάζομαι για την ανασύνθεση του χώρου της κεντροαριστεράς.

Με τους συντρόφους, όμως, που έχω δώσει τόσους πολιτικούς αγώνες, στην τοπική μας κοινωνία, για το κοινό καλό, δεν μπορώ να έλθω σε αντιπαράθεση, ούτε να είμαι εγώ λόγος διαίρεσής τους. 
Είμαι βέβαιος ότι με όλους και όλες θα δώσουμε πολλές ακόμη πολιτικές μάχες.

Ταυτόχρονα, θεωρώ αναπόσπαστο τμήμα της διαδρομής ενός δημοκράτη την αδιαμεσολάβητη σχέση του με την τοπική κοινωνία και την εκλογική του περιφέρεια, η οποία δεν είναι δυνατόν να μεταβάλλεται ανάλογα με την συγκυρία.

Προσωπικά, δεν υπήρξα ποτέ και δεν θα γίνω εραστής της καρέκλας ή του αξιώματος.

Στην σύντομη κοινοβουλευτική διαδρομή μου σεβάστηκα τους συνοδοιπόρους μου, τους συναγωνιστές μου, τους αντιπάλους μου, μα, πάνω από όλα υπηρέτησα το δημόσιο συμφέρον και την προοπτική του τόπου, όπου μεγαλώσαμε εμείς και θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας.

Τέλος, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, εμπνεόμενος από τους πατέρες και τα οράματα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, έθεσα στην υπηρεσία της πατρίδας, της Χίου, της Δημοκρατίας και της προόδου, «όλη τη φλόγα της ψυχής μου, κάθε φυσικό, πνευματικό και ψυχικό απόθεμα» και παραμένω ενεργός στις τάξεις της".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ