14.1.2015 11:11

Δεν κατάλαβαν τίποτα;

ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΒΑΖΕΙ «ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ» ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 

Την πρώτη δημόσια αντιπαράθεση τους ξεδιπλώνουν ΠΑΣΟΚ και «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» με αφορμή την τοποθέτηση της Ν.Ε. Χίου για τα τεκταινόμενα από την πρωτοβουλία Παπανδρέου να ιδρύσει κόμμα. Με ανακοίνωσή του το «Κίνημα» επισημαίνει τα παρακάτω:

"Η πρόσφατη και εν όψει εκλογών ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Χίου δείχνει ξεκάθαρα ότι τίποτε δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί στο ΠΑΣΟΚ για τους λόγους που απώλεσε την πολιτική του αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του. Δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι το πολιτικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ σήμερα ( και τα τελευταία δύο χρόνια ) είναι ότι, σε αντίθεση με ό,τι επιτάσσει η ιστορική, πολιτική και παραταξιακή του ευθύνη, επέδειξε πλήρη έλλειψη στρατηγικής και ακολούθησε πορεία αποϊδεολογικοποίησης, απαξίωσε την εσωκομματική δημοκρατία και τα όργανα του κόμματος και επέδειξε ανυπαρξία στρατηγικής στα πλαίσια της κυβερνητικής συνεργασίας με αποτέλεσμα να ταυτιστεί πλήρως με τη Ν.Δ. Απώλεσε, με ευθύνη της σημερινής ηγεσίας του, την πολιτική του αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

Σ΄ αυτά τα πλαίσια γεννήθηκε ένα πολιτικός φορέας, το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ, με απαίτηση όλων εκείνων των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών, που δεν εκφράζονται και που απογοητεύτηκαν από του σημερινούς πολιτικούς σχηματισμούς , τα παρακολουθήματα , τις πελατειακές σχέσεις και την ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού. Ένα πολιτικός φορέας που εκφράζεται από νέους κυρίως ανθρώπους και επιθυμεί να εκφράσει το αύριο.

Επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο της αλήθειας, έστω και αν αυτό σημαίνει σύγκρουση με κάθε μορφή συντήρησης δεξιάς ή αριστερής. Όταν απαξιώθηκαν οι προτάσεις μας για την αναστύλωση και ανασύσταση της παράταξης ο Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με όλους εμάς και με δική μας απαίτηση, προχώρησε στην ίδρυση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ πρωτοστατώντας στην αναστήλωση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ. Έχοντας ως σημαία τις αρχές αυτές ελπίζουμε και ευχόμαστε να βρεθούμε όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες στα ίδια μονοπάτια, αλλά με άλλες πολιτικές!"

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ