22.8.2013 15:52

Πρόσκοποι και εθελοντισμός στον Βροντάδο

Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Αυγούστου, οι Ναυτοπρόσκοποι του Βροντάδου συμμετείχαν στο διήμερο εθελοντισμού, που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Βροντάδου της Χίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο «Ομήρεια 2013».

Ήταν μία διήμερη «γιορτή» για τον εθελοντισμό, με το προσκοπικό χρώμα να κυριαρχεί. Έκθεση από 400 + φωτογραφίες, από όλα τα χρόνια του βρονταδούσικου Προσκοπισμού, έφερε κοντά πολύ κόσμο. Μικροί και μεγάλοι έψαχναν να βρουν τον εαυτό τους. Σκάλιζαν μέσα στις αναμνήσεις τους να θυμηθούν, πότε και ποια ήταν η δράση που είχε αποτυπωθεί και θα παρέμενε εκεί για πάντα, στο πέρασμα το χρόνου, να θυμίζει στους παλιούς και να μαθαίνει στους νεότερους.

Η διακόσμηση του χώρου, ανάλογη των Ναυτοπροσκοπικών Συστημάτων, με ναυτικά σήματα και μία προσκοπική πύλη να υποδέχεται τους επισκέπτες. 

Την πρώτη μέρα παρουσιάστηκε η συμβολή και το έργο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια δράσης του στη Χίο, ανάμεσα στις άλλες βρονταδούσικες εθελοντικές οργανώσεις («Κιβωτός του Κόσμου» με τον π. Αντώνιο Παπανικολάου, καθώς και τα παιδιά που φιλοξενούνταν στο χωριό του Αίπους και ήταν εκεί, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, της «Ιματιοθήκης της Αγάπης»  καθώς και της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης «Όμικρον»).

Τη δεύτερη μέρα η προσκοπική εκδήλωση που έγινε είχε το χρώμα μιας πυράς για όλους, με παιχνίδια και τραγούδια για μικρούς και μεγάλους, που έκλεισε με τη δημιουργία ενός πίνακα, ως μία συμβολική κίνηση, η οποία δείχνει ότι "Όλοι μαζί... μπορούμε".

Παράλληλα, τα μέλη των προσκοπικών Συστημάτων του Βροντάδου συμμετείχαν στα εργαστήρια χειροτεχνίας και παιχνίδια που οργάνωσε και τις δύο μέρες η Δημοτική Κοινότητα Βροντάδου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ