29.7.2013 13:27

Παζλ κοινωνικής προσφοράς από τον Κωτσόβολο

ΠΛΗΘΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Μια σειρά από δράσεις που φανερώνουν κοινωνική ευαισθησία και ανάγκη για την υποστήριξη σκοπών και θεσμών για το καλό του τόπου, πραγματοποίησε πρόσφατα το κατάστημα Κωτσόβολος στη Χίο.

Η πρώτη πρωτοβουλία αφορά την υποστήριξη του τοπικού Κέντρου Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ).
H ομάδα του καταστήματος προχώρησε σε εκτεταμένες εθελοντικές εργασίες αναβάθμισης, βελτίωσης και καλλοπισμού τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών χώρων του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Επιπλέον έγινε δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των παιδιών και θα αναβαθμίσει τις δραστηριότητες τους.

Στη συνέχεια η ομάδα εργάστηκε για την προετοιμασία των χώρων του νεοσύστατου ξενώνα φιλοξενίας της «Κιβωτού του Κόσμου» στη Χίο. Οι εργαζόμενοι, δούλεψαν με χαρά για τον καθαρισμό της πισίνας και των κοινόχρηστων χώρων του οικοπέδου έκτασης 90 στρεμμάτων στο οποίο βρίσκονται και τα σπίτια. Επίσης το κατάστημα δώρισε ένα πλυντήριο και ένα καταψύκτη που θα καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών που θα μένουν στα σπίτια.

Στο «παζλ» των κοινωνικά υπεύθυνων ενεργειών για αυτό το καλοκαίρι προστέθηκε και η τοποθέτηση ειδικού κουμπαρά στο κατάστημα Κωτσόβολος της Χίου, μέσω του οποίου θα συγκεντρώνονται όλο το χρόνο χρήματα για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων του «Χαμόγελου του Παιδιού».

«Ελπίδα και αισιοδοξία»

Με αφορμή τη σειρά υπεύθυνων κοινωνικά δραστηριοτήτων στο νησί, ο Διευθυντής του Καταστήματος Κωτσόβολος στη Χίο Παντελής Λεγάτος δήλωσε:
«Πρόκειται για δράσεις που έχει ανάγκη ο τόπος μας και θα βοηθήσουν φορείς με κοινωφελή χαρακτήρα και ευγενικούς σκοπούς. Όλοι όσοι ανήκουμε στην οικογένεια της Κωτσόβολος στη Χίο, με ισχυρό αίσθημα ευθύνης αλλά και αγάπη για την εθελοντική προσφορά, θα βάλουμε ένα λιθαράκι για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Θέλουμε με αυτό τον τρόπο να τονίσουμε τη σημασία της αλληλοβοήθειας αλλά και της υποστήριξης της κοινωνίας μέσα στη οποία δραστηριοποιούμαστε. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε με ανάλογες ενέργειες στο νησί μας κάτι που κρίνουμε αναγκαίο, ειδικά σε αυτή την περίοδο που όλοι χρειαζόμαστε ελπίδα και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο».
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ