17.6.2014 11:37

Πανελλαδικές εξετάσεις… πυροπροστασίας

ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΡΟΠΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Τον δρόμο της πιστοποίησης παίρνουν 40 εθελοντές από το σύνολο των εθελοντικών ομάδων της Χίου που το πρωί του Σαββάτου πήραν μέρος στην πανελλαδική εξέταση που διοργάνωσε το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής.

Η εκπαιδευτική διαδικασία της αξιολόγησης έλαβε μέρος στο κτίριο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου ενώ αντίστοιχες εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά σε όλες τις Π.Υ. και σε πραγματικό χρόνο αφού τα θέματα και οι απαντήσεις απεστάλησαν από και προς στην Πυροσβεστική Ακαδημία με ηλεκτρονικό τρόπο. 

Η εξέταση και τα θέματα

Σύμφωνα με τον διοικητή της Π.Υ. Χίου οι 40 εθελοντές εξετάστηκαν αφού προηγουμένως είχαν παρακολουθήσει τα σεμινάρια συνολικής διάρκειας 50 ωρών τα οποία ολοκληρώθηκαν στα τέλη Απριλίου.

«Οι διαγωνιζόμενοι εξετάστηκαν σε θέματα όπως οι δασικές και οι αστικές πυρκαγιές, το νομικό πλαίσιο που περιβάλλει τα ζητήματα των πυρκαγιών, τις διασώσεις, καθώς και τους κανόνες ασύρματης επικοινωνίας», εξήγησε ο κ. Αρχοντάκης.

Μάλιστα η διαδικασία εξετάσεων σύμφωνα με τον ίδιο θύμιζε τις πανελλαδικές εξετάσεις.

«Υπήρχε συγκεκριμένο απαντητικό φύλλο ενώ τα θέματα ήταν ίδια για όλους τους εξεταζόμενους σε πανελλαδικό επίπεδο και στάλθηκαν από το αρχηγείο με e-mail.  Υπήρχαν 40 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και ο κάθε εξεταζόμενος είχε συνολικά 1 ώρα για να απαντήσει ενώ ο ελάχιστος χρόνος παραμονής στην αίθουσα των εξετάσεων ήταν η μισή ώρα. Στη συνέχεια κι αφού παρέδιδαν την κόλλα ακολουθούσε η πρακτική εξέταση», είπε ο ίδιος αναφερόμενος στους κανόνες διεξαγωγής των εξετάσεων.

«Μας βοηθάνε να γίνουμε καλύτεροι»

Ο κ. Αρχοντάκης πάντως επέμεινε στη σημασία της κοινωνικής αναγνώρισης των εθελοντών καθώς όπως είπε με τις αφιλοκερδής προσπάθειές τους επιβάλλουν στους επαγγελματίες να επιτύχουν το καλύτερο για το νησί και τους κατοίκους του.

«Είναι σημαντική η βοήθεια που προσφέρουν σε εμάς. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν και οι περιπολίες των εθελοντικών ομάδων στα προκαθορισμένα σημεία. Με αφορμή αυτό θέλω να υπενθυμίσω σε όλους ότι ουδεμία εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά επιτρέπεται χωρίς την έγγραφη άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οι παραβάτες εκτός από την ποινική δίωξη υποχρεούνται και σε αστική αποζημίωση ανάλογα με τις ζημιές που έχουν προκληθεί», κατέληξε ο διοικητής της Π.Υ. Χίου. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ