17.4.2013 13:34

Μαθητές αναδασώνουν κι υιοθετούν 150 δέντρα (ΦΩΤΟ)

ΣΤΗΝ ΠΑΝ. ΚΟΥΡΝΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΙΟΥ

Γέμισε παιδιά την Παρασκευή το πρωί η περιοχή της Παν. Κουρνά. 60 μαθητές από τις τρεις τάξεις του 1ου Ενιαίου Λυκείου Χίου στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης προχώρησαν σε αναδάσωση της περιοχής.

Οι τρεις καθηγητές Μαρία Γεροστάθη, Λεωνίδας Κωστάλας και Χρύσα Χατζησάββα οργάνωσαν την προσπάθεια των παιδιών και σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία βρέθηκαν την Παρασκευή το πρωί στην περιοχή με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Με κέφι και πάνω από όλα διάθεση για εθελοντική εργασία τα παιδιά φύτεψαν 150 κουκουναριές και πεύκα τραχιά.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια και το καλοκαίρι, αφού για να μεγαλώσουν τα δεντράκια χρειάζονται πότισμα 4-5 φόρες. Αυτό είναι πια το ζητούμενο για μας, να καταφέρουμε να κάνουμε τα παιδιά να θέλουν να συνεχίσουν και να οργανωθούν σε ομάδες και τη θερινή περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι το φύτεμα ήταν μόνο η αρχή. Στην ουσία έχουμε υιοθετήσει αυτά τα δέντρα και πρέπει να τα φροντίζουμε» δήλωσε στον «π» ο Λ. Κωστάλας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ