15.10.2014 10:51

Ενώνονται Αφροδίσια- Κουρούνια

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ

700 μέτρα πια χωρίζουν τους εθελοντές και κατοίκους της περιοχής της Αμανής από την  τελική διάνοιξη του διάνοιξη του παλιού μονοπατιού  «Αφροδίσια – Γραμμένη Πέτρα – Κουρούνια».
Την περασμένη Κυριακή συνεχίστηκε η προσπάθεια για τη διάνοιξη του παλιού μονοπατιού. Το παρόν έδωσαν περισσότεροι από 40 εθελοντές, μέλη και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Αφροδισίων και της εθελοντικής ομάδας διάνοιξης μονοπατιών Χίου, καθώς και πολλοί αιρετοί και συμμετέχοντες με τα κοινά. Για να ολοκληρωθεί η διάνοιξη αυτής της πανέμορφης διαδρομής, απομένουν πλέον ακόμα 700μ.

Ήταν όλοι υπέροχοι

Μοναδική εμπειρία ήταν για τους συμμετέχοντες αυτή η εξόρμηση. Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί συμπλήρωσαν και συνέθεσαν ένα πολύ όμορφο παζλ εθελοντικής δύναμης και προσπάθειας.
Στα αξιοσημείωτα,  η συμμετοχή του 88χρονου Θωμά Τσολάκη από τη Βολισσό, που στο παρελθόν «αλώνιζε» την Αμανή και έκανε σαμάρια, η παρουσία της Τερέζας Μισετζή και του Αντρέα Τσούρου, που ήταν και οι μικρότεροι σ’ αυτήν την θαυμάσια προσπάθεια. Η αυξανόμενη ενεργή συμμετοχή σε τέτοιες προσπάθειες ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά δίνει ελπίδα για την υλοποίηση του ρεαλιστικού Οράματος, να γίνει η Αμανή πόλος έλξης  φυσιολατρών και περιηγητών. Η Βιβή Ποταμούση ( αντιδήμαρχος Χίου ), η Ερμιόνη Φρεζούλη ( επικεφαλής της Χιακής Συμπολιτείας ), ο Γιώργος Ζώας ( εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας ), ο Κώστας Φασόλας ( Πάρεδρος Λεπτοπόδων ), ο Μάμας Σιταράς ( Πάρεδρος Αφροδισίων ), ο Δημήτρης Τσούχλης ( σύμβουλος του Δημάρχου Χίου σε θέματα περιβάλλοντος ), ο Γιάννης Ζορμπάς ( μέλος του τοπικού συμβουλίου Βολισσού ), ο Γιάννης Σγόντζος (μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Γιάννη και Πηνελόπης Κουγιούλη ) συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην επίπονη αλλά μεγαλειώδη προσπάθεια. Η γευστικότατη μακαρονάδα  που μαγείρεψε ο Μόδεστος Σιταράς μαζί με την σούμα και τις μπύρες (όλα προσφορά του συλλόγου ) ήταν ο ιδανικότερος επίλογος αυτής της υπέροχης μέρας ! Η τελική δράση θα γίνει μετά το μάζεμα των ελιών.

Και δωρεά

Οι διοργανωτές, με ανακοίνωση τους ευχαριστούν για τη δωρεά ενός βενζινοπρίονου από το Ίδρυμα Γιάννη και Πηνελόπης Κουγιούλη στην Εθελοντική Ομάδα Διάνοιξης Μονοπατιών Χίου. Η χορηγία του Ιδρύματος για την διάνοιξη του πρώτου τμήματος της Μακριάς Στράτας από το «18» για τον Άγ. Ισίδωρο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ