10.10.2014 11:03

4.000 δένδρα ξαναπρασινίζουν τη Νέα Μονή

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΕ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ CHIOS MARINE CLUB

Την αναγέννηση της περιοχής της Νέας Μονής στοχεύει το Chios marine club, προχωρώντας στη δενδροφύτευση 4.000 δενδρυλλίων κι αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει θέληση κι όταν απλά πατάς τα κατάλληλα κουμπιά στη σωστή ώρα, μπορούν να βρεθούν δωρεάν ακόμη και 4.000 δενδρύλια και να κινητοποιηθούν πάνω από 300 εθελοντές για τη φύτευση τους.

Το Chios marine club
Ακούραστα, αγόγγυστα αλλά αποτελεσματικά όλα αυτά τα χρόνια το  «Chios marine club» προσφέρει από υποτροφίες μέχρι δωρεές, συμβάλλοντας και συμμετέχοντας όπου χρειαστεί δείχνοντας ένα κοινωνικό πρόσωπο όπως λίγοι φορείς πάνω στο νησί.
Πριν από λίγα χρόνια με δωρεά ενός σημαντικού ποσού η ομάδα «Ο» απόκτησε ένα αυτοκίνητο. Η διάθεση του Chios marine club «ενισχύθηκε» από τη μεγάλη καταστροφή που προέκυψε από την πυρκαγιά του 2012 οπότε κι αποφάσισαν, όπως μεταφέρει στον «π» ο Βρονταδούσης πρόεδρος Μ. Τριπολίτης,  να συμβάλλουν βρίσκοντας δενδρύλλια και οργανώνοντας μια αναδάσωση μεγάλης κλίμακας.

Τα πρώτα 2.000
Τα πρώτα 2000 δενδρύλλια εξασφαλίστηκαν από τον Σύλλογο με προσφορά από το Δασαρχείο αλλά κι εκεί έπρεπε να διακανονιστεί η μεταφορά τους από τη Θεσσαλονίκη, κάτι που τελικά, σύμφωνα με τον κ. Τριπολίτη, επιτεύχθηκε με δωρεά της μεταφορά από τον κ. Καλλιμασιά.
Η προσπάθεια συνεχίστηκε και δυο χρόνια σχεδόν μετά το Chios marine club έχει στη διάθεση του 4.000 δενδρύλλια από το δασαρχείο τα οποία θα φυτευτούν την Κυριακή 26 Οκτωβρίου από εκατοντάδες εθελοντές που θα βρεθούν στην περιοχή της Νέας Μονής.
«Παλαιότερα και όταν ήμασταν μικροί θυμόμουν ότι γίνονταν δεντροφυτεύσεις στο Αίπος. Μετά την πυρκαγιά που είχε σαν  αποτέλεσμα να καεί η μισή Χίος,   θεωρήσαμε καλό να ξαναρχίσουμε τα ίδια», είπε ο κ. Τριπολίτης εξηγώντας το σκεπτικό της προσπάθειας.

Παγχιακή συμμετοχή
Η δενδροφύτευση θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 26 Οκτωβρίου κι οι μέχρι τώρα συμμετοχές δείχνουν τον Παγχιακό χαρακτήρα που έχει πάρει με εθελοντές εκτός των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στο νησί, από τις ΑΕΝ Πλοιάρχων και Μηχανικών, το σχολείο του Αγ. Λουκά Λειβαδίων, το Δήμο Χίου κ.λπ. «Επόμενος στόχος για το Chios marine club είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την προμήθεια κι εγκατάσταση δεξαμενών νερού, ώστε να μπορούν οι εθελοντικές ομάδες και συγκεκριμένα η «Ο», να ποτίζει τα δενδρύλλια.»

Δωρεάν μεταφορά
Η μεταφορά των εθελοντών που δε διαθέτουν δικό τους όχημα θα πραγματοποιηθεί με λεωφορεία που έχουν διαθέσει γι αυτόν τον σκοπό το Kanaris Tours, τα ΚΤΕΛ, ο ΝΟΧ, η Tράπεζα Πειραιώς, η ΠΕΚΕΒ κ.λπ. που θα αναχωρήσουν στις 8.30-9.00 από τον χώρο πίσω από το δημαρχείο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ