Επιμελητηριακές εκλογές 2017

13/12/17 11:45

τελ. ενημ.: 13/12/17 11:45

Η δημόσια επιλογή δεν αποφεύγει το διάλογο

Η προσπάθεια του Παντ. Λεγάτου να ωθήσει την διαμόρφωση μιας νέας αστικής τάξης στην οικονομική ζωή του τόπου δεν είναι εύκολο να κριθεί από τώρα, ούτε στη βάση ενός μόνο αποτελέσματος, είτε πετύχει είτε αποτύχει στις εκλογές του Σαββατοκύριακου.

Η επιλογή πάντως τα μέλη του Επιμελητηρίου να ψηφίσουν … στα τυφλά, δίχως τη δυνατότητα να ελέγξουν το βάθος των προθέσεων των υποψηφίων τους δεν αποτελεί θετικό οιωνό.

Ο «π», όπως είθισται σε όλες τις σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις του νησιού μας, παραχωρεί βήμα ανάπτυξης των θέσεων των παρατάξεων με τη μορφή της αντιπαράθεσης για να διατηρεί και το στοιχείο της ζωντάνιας. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε κανείς να αμφισβητήσει την ισομερή αντιμετώπιση όσων αποδέχτηκαν την πρόσκληση.

Την ίδια πρόταση απηύθυνε και στις δυο επιμελητηριακές παρατάξεις. Η «Ενωτική Κίνηση» επιλέγει την τακτική του διαδικτυακού μονολόγου, αρνούμενη, χωρίς καν επίσημη απάντηση, τη συμμετοχή της. Οι συμβουλάτορες της έπρεπε να της πουν ότι η αποφυγή του διαλόγου μπορεί να εξυπηρετεί την προσωρινή επιλογή σκοπιμότητα της εκλογής. Είναι όμως το λάθος σήμα από την, εννοείται, νέα αντίληψη για τα πράγματα. 

Σχόλια άρθρου: 0