14.4.2024 6:47

Βραβεύτηκαν τα νέα μαθηματικά μυαλά της Χίου (pics)

Με πολύ κόσμο, χαρούμενους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, πραγματοποιήθηκε και φέτος, η βράβευση των μαθητών που έχουν διακριθεί αυτή τη σχολική χρονιά, στον ετήσιο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στις φάσεις « ΘΑΛΗΣ », « ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ », καθώς και στον τοπικό διαγωνισμό « ΡΑΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ » του παραρτήματος Χίου της Μαθηματικής Εταιρείας, στην αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, όπυ αγόρια και κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου, πήραν τα βραβεία τους, στις 7 το βράδυ του Σαββάτου 13 Απριλίου 2024.

Ο πρόεδρος του Χιακού Παραρτήματος της Μαθηματικής Εταιρείας Γιώργος Μαστοράκης, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του μαθηματικού συλλόγου, τόνισαν τη σημασία που έχουν τα μαθηματικά στη ζωή, αφού εξασκούν την ξεκάθαρη σκέψη που τοποθετεί δεδομένα στη θέση τους, βάζει βάσεις, οριοθετεί και αποδεικνύει σχέσεις και δίνει θετικά αποτελέσματα που γνωρίζεις ποιες ήταν οι αιτίες που τα έφεραν.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι σύντομοι χαιρετισμοί, του προσκεκλημένου από το παράρτημα Χίου της ΕΜΕ, Ομότιμου Καθηγητή Μαθηματικών στο τμήμα Διδακτικού Ερευνητικού προσωπικού της ΕΚΠΑ Θεοδόσιου Ζαχαριάδη που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του... και του Μαθηματικού Παύλου Καλογεράκη (Προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης Κοραή ) που υπογράμμισαν ότι η μαθηματική λογική αναβαθμίζει όλες τις πτυχές της ζωής μας... και είναι χρήσιμη ακόμα και στη σωστή και αποτελεσματική εκφορά του δημόσιου λόγου.

Ο Μανώλης Ζούντας πρόσθεσε, ότι συνήθως τα παιδιά που διακρίνονται στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας, διαπρέπουν στη συνέχεια στις θετικές επιστήμες, αλλά και γενικά στη ζωή τους, γιατί τέτοιοι διαγωνισμοί είναι ένα μάθημα και ένα εφαλτήριο για νέους ορίζοντες.

Τα βραβεία των μαθηματικών διαγωνισμών « ΘΑΛΗΣ » και « ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ », αφορούν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που συμμετείχαν... και τα βραβεία του μαθηματικού διαγωνισμού « ΡΑΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ » αφορούν μαθητές της Α' Γυμνασίου. Τα βραβεία του μαθηματικού διαγωνισμού « ΡΑΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ » τα παρέδωσε στα αγόρια και τα κορίτσια της Χίου που διακρίθηκαν, η σύζυγος του εξαίρετου Μαθηματικού και ανθρώπου Γιάννη Ράλλη που τόσο νωρίς και αιφνίδια έφυγε από κοντά μας... και ήταν πάντα η ψυχή του μαθηματικού διαγωνισμού Χίου... και γιαυτό πολύ σωστά το παράρτημα Χίου της Μαθηματικής Εταιρείας, έδωσε το όνομα του στον μαθηματικό αυτό διαγωνισμό, που έγινε θεσμός τα τελευταία χρόνια...

Ελπιδοφόρα τα μηνύματα για το μέλλον, αφού τα νέα μαθηματικά μυαλά της Χίου διακρίνονται και είναι πολλά. Οι μικροί βραβευθέντες μαθητές Σταμάτης Τομάζος και Δημήτρης Βουρνούς, μίλησαν στον ΠΟΛΙΤΗ για τα μαθηματικά, για την εμπειρία τους στο διαγωνισμό... και για τις σκέψεις τους για το μέλλον...

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ