7.10.2021 14:21

Υπό κατάληψη τελούν το Γυμνάσιο, το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Καρδαμύλων (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τηλεκπαίδευση συνεχίζονται τα μαθήματα

Υπό κατάληψη τελούν, το Γυμνάσιο, το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Καρδαμύλων ήδη από εχθές το πρωί με αποτέλεσμα οι μαθητές να συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Σήμερα παρά τις προσπάθειες των μαθητών του ΕΠΑΛ να διακόψουν την κατάληψη δεν το κατόρθωσαν λόγω αντιδράσεων από τους μαθητές του ΓΕΛ.

Για την παραπάνω εξέλιξη αναφέρθηκε ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Α. Ευαγγελινός ο οποίος αναφερόμενος στα αιτήματα των μαθητών έδωσε απαντήσεις.

Συγκεκριμένα οι μαθητές ζητούν να καταργηθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής, την κάλυψη θέσης βιολόγου στο ΓΕΛ Καρδαμύλων, να επιλυθεί το ζήτημα επισκευών του κτηρίου του Γυμνασίου και την λειτουργία τμήματος μηχανικών Ε.Ν. στο ΕΠΑΛ.

Έτσι απαντώντας στα αιτήματα των μαθητών ο κ. Ευαγγελινός διευκρίνισε ότι η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής δεν υπάγεται στη δική του αρμοδιότητα και το κτιριακό θέμα επίσης χρειάζεται την συνδρομή του Δήμου Χίου.

Σχετικά με την κάλυψη θέσης βιολόγου εξήγησε ότι αναμένεται η 3η φάση για την τοποθέτηση αναπληρωτή βιολόγου καθώς ο αναπληρωτής βιολόγος δεν είχε αποδεχθεί τη θέση. Όσον αναφορά στη λειτουργία τμήματος μηχανικών Ε.Ν. στο ΕΠΑΛ τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ξεκινήσει η περίοδος των αιτήσεων, τον Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Θα γίνει όταν έρθει το διάστημα στο οποίο θα γίνονται και οι αιτήσεις. Τον Νοέμβριο έρχεται έγγραφο από το Υπουργείο Παιδείας προς τις Διευθύνσεις της Δευτεροβάθμιας το οποίο καλούμε τα σχολεία να κάνουμε προτάσεις για νέες ειδικότητες οι τομείς στα Επαγγελματικά Λύκεια».

Τέλος ο ίδιος κάλεσε το Δήμο Χίου να επιλυθεί το κτιριακό ζήτημα στο Γυμνάσιο των Καρδαμύλων προκειμένου ικανοποιηθεί το αίτημα των μαθητών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ