31.5.2021 14:23

Το φθινόπωρο οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τις Σχολές Αστυνομίας

Αλλάζει από το επόμενο σχολικό έτος 2021 -2022 ο χρόνος διενέργειας των προκαταρκτικών εξετάσεων για την κατάταξη των υποψηφίων στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας. Ειδικότερα σύμφωνα με το νέο νόμο, στο εξής οι υποψήφιοι πριν τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο θα πρέπει να γνωρίζουν, πέραν της βαθμολογίας τους  στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την ικανότητά τους ή μη στις προκαταρκτικές εξετάσεις για τις  Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά συνέπεια, αποφασίστηκε εφεξής, η διεξαγωγή των προκαταρκτικών εξετάσεων να πραγματοποιείται το φθινόπωρο του έτους, που προηγείται του έτους υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου. Συνεπώς, για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο τον Ιούλιο του 2022, προκειμένου να εισαχθούν στις Αστυνομικές Σχολές το φθινόπωρο του 2022, οι Προκαταρκτικές εξετάσεις  θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2021.

Όσον αφορά στις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων θα καθορισθούν με τη σχετική προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί μετά την έκδοση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου από το Υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία εγκρίνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο για το επόμενο έτος.

Διευκρινίζεται, προς αποφυγή παρερμηνειών, ότι, οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στις Αστυνομικές Σχολές το φθινόπωρο του 2021, θα συμμετέχουν κανονικά στις προκαταρκτικές εξετάσεις όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες θα διενεργηθούν μετά το πέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2021, τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. 

Πηγή: Στο Νησί

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ