7.12.2021 11:00

Το ΓΕ.Λ. Καρδαμύλων στα ίχνη της Ιστορίας

Επίσκεψη στη Λευκωσία της Κύπρου στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο, “Time machine”

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο, “Time machine”, που πραγματοποιεί το Λιβάνειο Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων με σχολεία από Πολωνία, Κύπρο, Βόρεια Μακεδονία και Γαλλία τη διετία 2019-2021, πραγματοποιήθηκε από 15 έως 18 Νοεμβρίου 2021 η δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση στη Λευκωσία της Κύπρου. Από τους διδάσκοντες καθηγητές στο Λύκειο Καρδαμύλων συμμετείχαν: η διευθύντρια κ. Ροδόκλεια Μούνδουλα και η κ. Αλέκα Κάρκαλου – υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος, καθώς και 7 μαθητές της Γ’ τάξης.

Μετά την υποδοχή των ομάδων με την παρουσία των τοπικών αρχών, γονέων και μαθητών, οι μαθητές περπάτησαν με τη «Μηχανή του χρόνου» στα ίχνη της λογοτεχνίας, της μουσικής, της τέχνης. Απήγγειλαν στίχους του Καβάφη, τραγούδησαν Χατζηδάκη, γνώρισαν στους μαθητές των άλλων χωρών, τον Εγγονόπουλο και τον Γιαννούλη Χαλεπά, την Κατίνα Παξινού και την Μελίνα Μερκούρη, τον Χιώτη σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη και τον Λάνθιμο.

Στη διάρκεια των πέντε ημερών πραγματοποιήθηκαν οργανωτικές συναντήσεις, δραστηριότητες μαθητών και καθηγητών στο σχολείο, ξεναγήσεις και επισκέψεις σε χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος (Πάφος, Λάρνακα, Μονή Κύκκου, Λεμεσσός.). Το πρόγραμμα έκλεισε με περιήγηση στην Λευκωσία, την τελευταία διχοτομημένη πόλη στον κόσμο, που άφησε σε όλους ένα αίσθημα πικρίας για την αδικία που συντελείται εις βάρος του πολύπαθου λαού της Κύπρου.

Το ΓΕ.Λ. Καρδαμύλων ευχαριστεί το Super Market «Χαρά» Καρδαμύλων για την προσφορά χιώτικων προϊόντων που προσφέρθηκαν ως δώρα στους εταίρους του προγράμματος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ