24.11.2022 12:01

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου στην Klucze της Πολωνίας

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+/Δράση ΚΑ229 2020-2022 που υλοποιεί το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου «Γιώργης Κρόκος» με θέμα «Democracy Begins at Home», η ομάδα του σχολείου, αποτελούμενη από τον διευθυντή Ιωάννη Τσιροπινά, την εκπαιδευτικό Αγγλικής γλώσσας και συντονίστρια του προγράμματος Κυριακή Καββάδα και 6 μαθητές της ΣΤ’ τάξης, ταξίδεψε στην πόλη Klucze της Πολωνίας και στο σχολείο Szkola Podstawowa im. Jana Pawla II της περιοχής Klucze από τις 4 έως τις 11 Νοεμβρίου 2022.

Αντιπροσωπείες τεσσάρων σχολείων από Iταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, και Τουρκία αποτελούμενες από εκπαιδευτικούς και μαθητές συναντήθηκαν για τρίτη φορά με θέμα την Δημοκρατία και τον εθελοντισμό.

Το πρόγραμμα εντός της σχολικής μονάδας περιελάμβανε:

  • Τελετή υποδοχής με τη συμμετοχή όλων των μαθητών του σχολείου (νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο) και διαφόρων φορέων της πόλης.
  • Ξενάγηση στo σχολείo Szkola Podstawowa im. Jana Pawla II Klucze.
  • Παρουσίαση της χώρας προέλευσης κάθε σχολείου, της πόλης στην οποία εδρεύει το σχολείο και του σχολείου το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα από τους μαθητές κάθε ομάδας. 
  • Παρουσίαση εθνικών ΜΚΟ που επιμελήθηκαν οι μαθητές των ομάδων κάθε χώρας. Η ομάδα μας παρουσίασε την «Κιβωτό του Κόσμου».
  • Συνάντηση με το Δήμαρχο του Klucze. 
  • Απογευματινή ντίσκο για τους μαθητές στο χώρο του σχολείου.
  • Συναντήσεις για το σχεδιασμό και συντονισμό του προγράμματος, που θα συνεχιστεί με την επόμενη κινητικότητα εκπαιδευτικών και μαθητών στην Πορτογαλία τον Απρίλιο του 2023.
  • Εργαστήριο για τους μαθητές με θέμα την ανάπτυξη καμπάνιας για ΜΚΟ και δημιουργία αφίσας. 
  • Εργαστήρια μουσικής, χορού, εικαστικών και μάθημα κολύμβησης από εκπαιδευτικούς του σχολείου.
  • Παρουσίαση της καμπάνιας που δημιούργησε κάθε ομάδα μαθητών. 

Παράλληλα οι αντιπροσωπείες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Κρακοβία, να συμμετέχουν σ’ εργαστήριο παρασκευής τοπικού αρτοσκευάσματος και να ξεναγηθούν στο κέντρο της πόλης. Επίσης, επισκέφθηκαν το μουσείο Αuschwitz – Birkenau, και την τοπική έρημο Bledowska. 

Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος ERASMUS+/Δράση ΚΑ229 θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2023 στο Cinfaes της Πορτογαλίας.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ