17.4.2024 10:40

Το 2ο Γυμνάσιο στην τελική 10αδα του 4ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη

Με μεγάλη ευχαρίστηση πληροφορηθήκαμε ότι η ομάδα Forests...For the rest! του Β1 τμήματος του σχολείου μας, υπό την εποπτεία και καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Μπάτσιου Παρασκευής, βρίσκεται στην τελική 10άδα του 4ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη!

Η ομάδα του 2ου Γυμνασίου Χίου είναι μια μαθητική ομάδα της ‘Β Γυμνασίου, η οποία με όραμα την αξιοποίηση των ξερών φύλλων και των καμένων μερών των δέντρων,  σκοπεύει να προσφέρει φυσικά λειτουργικά βιοαποικοδομήσιμα αντικείμενα και πιο συγκεκριμένα, χαρτί το οποίο θα φέρει σπόρους (seedpaper), σε όσους πιστεύουν ότι η Φύση μπορεί να ενισχύσει την ποιότητα ζωής τους, μέσω της αξιοποίησής τους.

Η ιδέα του Forests… For the rest, διαμορφώθηκε και ωρίμασε μαζί με την ομάδα, ορμώμενοι και επηρεασμένοι κυρίως από την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκαλείται κάθε χρόνο από τις πυρκαγιές στη χώρα μας. Στην πραγματικότητα είναι ένα μίγμα ιδεών και αντιλήψεων που αναπτύχθηκε μέσα από προσωπικές κουβέντες, εμπειρίες, επιστημονική κατάρτιση, έρευνα και φυσικά τη συνεχή ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα. Η βιολογική ανάγκη των ανθρώπων για τροφή και η συσχέτιση της μεταποίησής της με την ανθρώπινη υγεία, η εξέλιξη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής άρα και στον τομέα της διατροφής αλλά και της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τέλος η αυξημένη τα τελευταία χρόνια ανάγκη του καταναλωτή για αντικείμενα που προέρχονται από φυσικά υλικά που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, αποτελούν τις τρεις απλές παραδοχές σύμφωνα με τις οποίες συντέθηκε η φιλοσοφία αλλά και η αποστολή της εταιρείας. Επιχειρηματική Φιλοσοφία της είναι ότι ο καταναλωτής πρέπει πλέον να έχει την δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες του, με ανώτερης ποιότητας προϊόντα 100% βιοαποικοδομήσιμα, αναπτύσσοντας μια σχέση εμπιστοσύνης με την εταιρεία, που θα συμβάλλει στη συλλογή των ξερών φύλλων του αλλά των καμένων μερών του δάσους παράγοντας από αυτά χαρτί, το οποίο θα φέρει σπόρους και έμμεσα θα συμβάλλει την αναδάσωση αλλά και στην μείωση της καταστροφής του πράσινου. Σκοπός της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός ισχυρού brand name προώθησης σύγχρονων λειτουργικών και καινοτόμων βιοαποικοδομήσιμων προϊόντων, με έμφαση στην εναλλακτική παραγωγή χαρτιού (seedpaper), καθώς και στη δημιουργία μιας σύγχρονης παραγωγικής μονάδας πλήρους επεξεργασίας και τυποποίησης των προϊόντων αυτών με ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα.

Βασικό ερέθισμα για την ίδρυση της εταιρείας Forests…For the rest, ήταν η ύπαρξη μίας αξιόλογης ποσότητας ανεκμετάλλευτων φυτικών απορριμμάτων στον Δήμο Χίου, που καταλήγουν με άλλα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ, και κυρίως μια υψηλή ποσότητα αποκαϊδιών τα οποία παραμένουν στο δάσος ανεκμετάλλευτα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ