15.4.2024 10:56

Το 2ο Γυμνάσιο Χίου ανακυκλώνει...

To 2ο Γυμνάσιο Χίου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΚΑ210 Erasmus+ με τίτλο «RecyclingattheCoreofUs» διάρκειας ενάμιση χρόνου. Πραγματοποιήθηκε η πρώτη κινητικότητα του προγράμματος στο  σχολείο μας από 9 μέχρι και 12 Απριλίου 2024. Υποδεχθήκαμε 14 μαθητές και 12 καθηγητές από τα σχολεία Agrupamento de Escolas de Idaes – Πορτογαλία (συντονίστρια χώρα), EmlakKonutlariAlparslanOrtaokulu - Τουρκία και ScuolaMediaBosco-Netti - Ιταλία. 

Το θέμα του προγράμματος είναι σχετικό με την ανακύκλωση και την ευαισθητοποίηση μαθητών-καθηγητών ως προς αυτό το τόσο σημαντικό θέμα. Οι μαθητές έμαθαν τι υλικά ανακυκλώνουμε και τι όχι,  τους τρόπους και την διαδικασία της ανακύκλωσης.

Κατά τη διάρκεια της κινητικότηταςοι μαθητές από όλες τις χώρες πήραν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες σχετικές με την ανακύκλωση: κατασκευή χαρτιού, καραβιού, παγκακιών (από ανακυκλώσιμα υλικά). Επίσης έκαναν πειράματα στο εργαστήριο Χημείας. Τα υπολείμματα των φρούτων από τα πειράματα πετάχτηκαν στον κάδο κομποστοποίησης του σχολείου μας. Επισκεφθήκαμε τον χώρο ανακύκλωσης της ΔΙΑΝΟΧ, όπου ενημερωθήκαμε από τους υπεύθυνους του οργανισμού για την διαδικασία της ανακύκλωσης. Επίσης, επισκεφθήκαμε το Μουσείο Μαστίχας, το Ναυτικό Μουσείο, τον Δήμο Χίου, την Βιβλιοθήκη Κοραή, την Νέα Μονή, τα Οθωμανικά Λουτρά και το Κάστρο. Περπατήσαμε στους δρόμους του Κάμπου και περιηγηθήκαμε στο Πυργί, τα Μεστά και τον Ανάβατο.

Κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας οι δεκατρείς μαθητές που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα φιλοξένησαν τους μαθητές από το εξωτερικό, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα, τα έθιμα και τον τρόπο ζωής του νησιού μας. Οι καθηγητές είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ιδέες κι απόψεις πάνω σε θέματα εκπαίδευσης. Οι εταίροι έφυγαν γεμάτοι εμπειρίες, γνώσεις κι όμορφες εικόνες. Τα δακρυσμένα μάτια των παιδιών στο αεροδρόμιο είπαν πολλά… Η επόμενη κινητικότητα θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Santeramo της Ιταλίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ