3.7.2022 19:44

Το 2ο Δημοτικό σχολείο Χίου στην 3η Διακρατική Συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ “3D4CE”

Στη Λεϊρία της Πορτογαλίας

Στη Λεϊρία της Πορτογαλίας πραγματοποιήθηκε η 3η διακρατική συνάντηση των εταίρων του προγράμματος  Erasmus+ με τίτλο:  3D Printing: a Cultural accelerator for Education “3D4CE”  στις 21 - 24 Ιουνίου 2022.

Το πρόγραμμα συντονίζεται από το Εργαστήριο Ποσοτικών μεθόδων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συμμετέχουν  σχολεία από την Ελλάδα , την Ιταλία και την Πορτογαλία. Στοχεύει στη μελέτη της πολιτιστικής κληρονομιάς των τριών χωρών με εργαλεία την τρισδιάστατη εκτύπωση και την τρισδιάστατη σάρωση. Εργαλεία που κάνουν ελκυστική τη μάθηση και εισάγουν τους μαθητές στο μαγευτικό κόσμο της τρισδιάστατης τεχνολογίας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση και η αξιολόγηση των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν , ο σχεδιασμός των επόμενων βημάτων και η εκπαίδευση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στην τρισδιάστατη σάρωση.

Οι συμμετέχοντες είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το εκπαιδευτικό σύστημα της Πορτογαλίας, να ανταλλάξουμε ιδέες και να μοιραστούμε  πρακτικές και στρατηγικές που κάνουν τη μάθηση αποτελεσματικότερη και κινητοποιούν τους μαθητές μας.

Ευχαριστούμε το  σχολείο  της Πορτογαλίας Agrupamento de Escolas de Marrazes για την άψογη φιλοξενία και  την ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου για το συντονισμό του έργου και την τεχνογνωσία που μας παρέχει.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ