3.12.2021 15:26

Θετικές οι προτάσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις ειδικότητες (ΒΙΝΤΕΟ)

Προς τη σωστή κατεύθυνση κινούνται για τον Πρόεδρο της Ένωσης τεχνολόγων Βορείου Αιγαίου, Κων/νο  Χατζησταμάτη οι προτάσεις που κατέθεσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη λειτουργία των νέων τομέων και ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ και στο ΕΝΕΕΓΥΛ.

Οι παραπάνω αποφάσεις σύμφωνα με τον Πρόεδρο, Κων/νο Χατζησταμάτη εγκρίθηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένεται η έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας.

Οι νέες ειδικότητες που προτάθηκαν από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Α. Ευαγγελινό για το ΕΠΑΛ Καρδαμύλων είναι η ειδικότητα Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, στο ΕΝΕΕΓΥΛ ο τομέας Υγείας -Πρόνοιας- Ευεξίας και στο ΕΠΑΛ Χίου και Εσπερινό ΕΠΑΛ η ειδικότητα τεχνικού θερμικών-υδραυλικών εγκαταστάσεων τεχνολογίας περτρελαίου και φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζησταμάτη ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει 50 μαθητές από 6 σχολεία ενώ το κόστος για την σχολική επιτροπή ανέρχεται στις 7.315 ευρώ με μέσο κόστος ανά μαθητή 146 ευρώ το χρόνο σε αναλώσιμο υλικό.

Τέλος ο κ. Χατζησταμάτης διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εγκριθούν από το Υπουργείο Παιδείας:

«Εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας, νομίζω ότι το Δ.Σ. χθες έβγαλε την απόφαση ομόφωνα και στη συνέχεια θα προχωρήσει το αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας… εάν χρειαστεί εμείς θα το υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις»

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ