17.9.2021 15:23

Θέμα ημερών η κάλυψη θέσεων στη Δευτεροβάθμια

Α. Ευαγγελινός: «Μικρά τα κενά» σε Χίο και Οινούσσες

Συνολικά με 60 εκπαιδευτικούς και 40 αναπληρωτές ενισχύεται το εκπαιδευτικό προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ωστόσο δεν καλύπτουν όλα τα κενά.

Ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Α. Ευγγαλινός αναφέρθηκε στα κενά που έχουν δημιουργηθεί σε Χίου και Οινούσσες.

Στη Χίο ανέρχονται  σε συνολικά 11 εκπαιδευτικός εκ των οποίων οι τρεις να είναι φιλόλογοι, οι δυο μαθηματικοί, οι δυο βιολόγοι, ένας φυσικός, ένας μουσικός και δυο οικονομολόγοι.

Αντίστοιχα στις Οινούσσες χρειάζονται συνολικά τρεις εκπαιδευτικούς εκ των οποίων να είναι ένας για κάθε μάθημα: φυσικής, γυμναστικής και πληροφορικής.

Έτσι η Δευτεροβάθμια αναμένει την ολοκλήρωση της β’ φάσης αναπληρωτών προκειμένου μέσα στις επόμενες 10 ημέρες να τοποθετηθούν στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με τον κ. Ευαγγελινό τα κενά δημιουργήθηκαν από τους πρώτους διορισμένους εκπαιδευτικούς που πήραν άδεια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ή έλαβαν απόσπαση.

Τέλος, η εικόνα στην παράλληλη στήριξη παραμένει δύσκολη καθώς το Υπουργείο ενέκρινε 7 συνολικά εκπαιδευτικούς σε σχέση με τους 12 που είχε ζητήσει η Δευτεροβάθμια:

«Ξαναζητάω την επιβεβαίωση του αρχικό αριθμού. Στην παράλληλη στήριξη είναι πιο ζορισμένα γιατί ένας εκπαιδευτικός πρέπει να συμπληρώσει σε διαφορετικά σχολεία για να συμπληρώσει το ωράριο του» δήλωσε συγκεκριμένα.

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ