6.7.2020 17:43

TEENS: Εγγραφές στο Ναυτικό Λύκειο με πυξίδα στο...μέλλον

Αναμφίβολα η προ 2 ετών λειτουργία του Ναυτικού Λυκείου του Ομίλου Τσάκου αποτέλεσε την πρώτη κυψέλη μάθησης, γνώσης και αριστείας της ναυτικής εκπαίδευσης, αναβαθμίζοντας συνολικά την εκπαιδευτική κοινότητα στο νησί και προσφέροντας ευκαιρίες σε νέους και νέες που επιθυμούν να χαράξουν ρότα προς τη θάλασσα.

Ποιο είναι όμως αυτό το στοιχείο που κάνει το Ναυτικό Λύκειο «TEENS» να ξεχωρίζει ως προς το κομμάτι της παροχής εκπαίδευσης;

Κάποιος θα εντόπιζε την απάντηση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις των 680 τ.μ., στις αίθουσες προσομοίωσης γέφυρας και μηχανής, στις αίθουσες φυσικών επιστημών και πληροφορικής ή στους τεράστιους υπαίθριους χώρους για σχολικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Είναι όμως μόνο αυτά; Η απάντηση είναι όχι. Το βασικότερο στοιχείο του συγκεκριμένου Ναυτικού Λυκείου είναι η φιλοσοφία λειτουργίας του. «Το Ναυτικό Λύκειο πρέπει να γαλουχεί από τρυφερή ηλικία νέους και νέες και να τους προετοιμάζει όχι να γίνουν στελέχη της Ναυτιλίας αλλά αυριανοί ηγέτες της ελληνικής ναυτιλίας, που τόσο πολύ τους έχει ανάγκη», είχε πει ο ιδρυτής του Ομίλου καπ. Παναγιώτης Τσάκος, θέλοντας να προσδώσει με λιτό αλλά ξεκάθαρο τρόπο τον σκοπό λειτουργίας του Λυκείου.

Έτσι η καλλιέργεια της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, η προαγωγή της σκέψης, της πρωτοβουλίας και της δημιουργικότητας καθώς και η παροχή ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ταξιδιών για την απόκτηση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων, αποτελούν την ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Ναυτικό Λύκειο Τσάκου.

Το πρόγραμμα σπουδών                                        

Στο ΕΠΑ.Λ. «ΤΣΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ» εξασφαλίζεται στους μαθητές η παροχή αφενός στέρεων γενικών γνώσεων, αφετέρου εξειδικευμένων τεχνολογικών και επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων, αποφεύγοντας την πρόωρη ειδίκευση. Παρέχεται, δηλαδή η ενιαία βάση, όπου ο μαθητής διαμορφώνει την επιλογή του ως προς την ειδικότητα που ακολουθεί, βάσει των ενδιαφερόντων, των κλίσεων και των ικανοτήτων του. Για το λόγο αυτό προωθείται πρόγραμμα δράσεων και υποστήριξης των μαθητών/-τριών μας μέσω συμβουλευτικής και ενισχυτικής διδασκαλίας (προσαρμοσμένης στις μαθησιακές ανάγκες τους) καθώς και υποστήριξης των εκπαιδευτικών των ΕΠΑ.Λ. κυρίως μέσω επιμορφωτικών προγραμμάτων.

Η έξοδος στην αγορά εργασίας

Μετά το πέρας της ολοκλήρωσης της Γ’ τάξης του σχολείου οι απόφοιτοι έχουν τις παρακάτω δυνατότητες:

  • Εισαγωγή στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού
  • Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση
  • Ναυτολόγηση ως προσωπικό γέφυρας ή μηχανής για την απόκτηση του Διπλώματος (Ανθυποπλοιάρχου ή Γ’ Μηχανικού αντίστοιχα)

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα teenschool.gr ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2271085010.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ