14.7.2020 16:24

Τα Χιωτάκια τα πήγαν ή πολύ καλά ή πολύ άσχημα

Στα άκρα η βαθμολογία των μαθητών και στροφή εμπιστοσύνης στα Επαγγελματικά Λύκεια

Εξαφανίστηκαν φέτος οι μεσαίες βαθμολογίες από τα σχολεία της Χίου, αφού σύμφωνα με τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευτυχία Βλυσίδου, η πλειονότητα των γραπτών ήταν είτε από 5 έως 12 είτε από 18,1 έως 20.

Και φέτος η Χίος, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία ήταν πάνω από τον πανελλαδικό μέσο όρο των βαθμολογιών, κάτι που όπως είπε, θα έχει ως αποτέλεσμα τον Αύγουστο, που θα ανακοινωθούν οι βάσεις, να υπάρξουν πολλά χαμόγελά.

Προσοχή στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών

Όπως εξήγησε η Ευτυχία Βλυσίδου, μέχρι τέλος της εβδομάδας, εκπνέει η προθεσμία υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου ενώ υπάρχει πιθανότητα νέας παράτασης.

Η ίδια συνέστησε στους μαθητές να συμπληρώσουν με ιδιαίτερη προσοχή τα μηχανογραφικά, επιλέγοντας ακόμη και παρεμφερείς σχολές με την αρχική τους επιλογή, αφού όπως είπε, υπάρχει η δυνατότητα επιπλέον μετεκπαίδευσης σε συγκεκριμένο αντικείμενο.

Και οι αριστούχοι εμπιστεύονται τα ΕΠΑ.Λ.

Ένα εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο, είναι αυτό της στροφής των μαθητών στα Επαγγελματικά Λύκεια, με την κα. Βλυσίδου να σημειώνει ότι υπήρξαν αριστούχοι μαθητές σε πολλά από αυτά, όπως στον Βροντάδο, όπου καταγράφηκε πλήρες 20 από μαθητή στα μαθηματικά.

«Με τις αλλαγές που έχουν γίνει στα Επαγγελματικά Λύκεια για έναν αριστούχο μαθητή η δυνατότητα εισαγωγής του στην Ιατρική, είναι μεγαλύτερη μέσω ΕΠΑ.Λ.», εξήγησε η ίδια.

Ήδη πάντως τα στοιχεία έχουν δείξει ότι περί τους 80 μαθητές έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη του ΕΠΑ.Λ. Χίου και 53 μέχρι στιγμής στο ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου.  

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ