27.1.2022 15:22

Τα αυξημένα κρούσματα σε μαθητές ευθύνονται για το κλείσιμο των σχολείων στη Χίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε 16 σχολεία νοσούν από 4 έως 6 παιδιά

Εξηγήσεις για την απόφασή του να παρατείνει το κλείσιμο των σχολείων στη Χίο, κλήθηκε να δώσει στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής, αποκαλύπτοντας ότι, η βασική αιτία είναι τα αυξημένα κρούσματα στη σχολική κοινότητα του νησιού.

Παρότι ο Περιφερειάρχης, ζήτησε από τον Παντελή Βρουλή την αναθεώρηση της απόφασής του, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης επέμεινε ότι η απόφαση είναι απολύτως σωστή τη δεδομένη στιγμή λέγοντας ότι αυτή πάρθηκε έπειτα από 3ωρη σύσκεψη με διευθυντές σχολείων, γονείς αλλά και τους διευθυντές Εκπαίδευσης της Χίου.

Είναι απολύτως χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι σε 16 σχολεία, νοσούν από 4 έως 6 παιδιά, κάτι που δημιουργεί φόβο ότι ο μη καλός αερισμός των αιθουσών εν μέσω χαμηλών θερμοκρασιών θα οδηγούσε σε επιπλέον διάδοση της πανδημίας.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Στέλιου Καμπούρη που επεσήμανε ότι βασικός παράγοντας της απόφασης ήταν η αποφυγή συνωστιμού σε κλειστούς χώρους, χαρακτηρίζοντας ως αβάσιμες τις κατηγορίες για κλείσιμο των σχολείων λόγω… ψηφοθηρίας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ