4.10.2023 13:19

Στη Sarzana της Ιταλίας εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Χίου

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “OvercomingDisabilitiesandEnforceSocialInclusion via 3D printing”, το οποίο συντονίζει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο οποίο συμμετέχουν ως εταίροι σχολεία της Ελλάδας, της Ιταλία και της Φιλανδίας, αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ Χίου ταξίδεψε στην πόλη Sarzana της Ιταλίας και στο ISA13 InstitutoComprensivoSarzana, από τις 25 – 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στα 2nd Transnational Project Meeting και 2nd TeachingandLearningActιvities, κατά τη διάρκεια των οποίων γνώρισαν την πολιτική των άλλων κρατών για την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, μυήθηκαν στον κόσμο της 3D εκτύπωσης και εκπαιδεύτηκαν στη χρήση τόσο των 3D pens όσο και σχεδιαστικών προγραμμάτων (π.χ.“blender”) για 3D εκτυπωτές. Ακόμα, το σχολείο μας παρουσίασε προτεινόμενες πρακτικές αναφορικά με τη χρήση της 3D εκτύπωσης, με στόχο την αξιοποίησή της στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και στην κοινωνική τους ενσωμάτωση. Επίσης, συζητήθηκε η πορεία του προγράμματος και σχεδιάστηκαν τα επόμενα βήματα.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη δήμαρχο της Sarzana, DrCristinaPonzanelli, και να ξεναγηθούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Ακόμα, επισκέφθηκαν και δείπνησαν στο “LunaBlu” της LaSpezia, κέντρο όπου διαβιούν και εργάζονται άτομα με αυτισμό. Τέλος, επισκέφθηκαν καν τη γραφική παραθαλάσσια πόλη Lerici.

Ευχαριστούμε πολύ τους Ιταλούς εταίρους μας για την τόσο ζεστή φιλοξενία τους.

 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

Tags: Erasmus

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ