11.5.2023 13:37

Στη Ρώμη το 1ο Γυμνάσιο Χίου

Το 1ο Γυμνάσιο Χίου – «Σχολή Χίου», στο πλαίσιο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, έλαβε μέρος σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα: «Διαφορετικότητα και διαπολιτισμική εκπαίδευση στη σχολική τάξη».

Πέντε εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν εβδομαδιαία επιμόρφωση που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη από τις 25 έως τις 29 Απριλίου 2023. Το πρόγραμμα εστίασε κυρίως στην έννοια της συμπερίληψης, έννοια πολύ σημαντική στη σύγχρονη σχολική τάξη και πράξη. Μετά το τέλος της επιμόρφωσης οι εκπαιδευτικοί θα προβούν σε περαιτέρω δράσεις, προκειμένου να ενημερώσουν τη σχολική κοινότητα - μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς- αλλά και την τοπική κοινωνία για το περιεχόμενο του προγράμματος και τη γνωριμία με την κουλτούρα της ιταλικής πρωτεύουσας.

«Ευχαριστούμε θερμά την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Εθνική μονάδα συντονισμού ΙΚΥ για τη δυνατότητα που μας έδωσαν μέσω του προγράμματος Erasmus+ να πραγματοποιήσουμε μια εξαιρετική επιμόρφωση, καθώς επίσης να έρθουμε σε επαφή και να αλληλεπιδράσουμε με Ιταλούς συναδέλφους, εδραιώνοντας έτσι τον διαπολιτισμικό διάλογο και την ανταλλαγή σκέψεων και εμπειριών», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ